Parmaco / Referenssit / Rovaniemi, keskustan alue

Rovaniemi, keskustan alue

Lainasimme Sahanperän päiväkodille kuusiryhmäisen päiväkotirakennuksen, jossa jokaisella lapsiryhmällä on oma ryhmä- ja lepohuoneensa. Lisäksi talosta löytyy liikuntasali, pienryhmähuone, henkilökunnan sosiaalitilat, kahvio taukotiloineen sekä jakelukeittiö. Vaatehuollolle, tekniikalle ja varastolle on omat tilansa. Kuraeteisin varustettuja sisäänkäyntejä on neljä. Me toimitimme päiväkotiin kiintokalusteet, mutta irtaimisto tuli päiväkodin puolesta.

Yksi lähtökohtamme päiväkodin suunnittelussa oli, että päiväkoti on alle 1 200 neliön suuruinen, jolloin väestönsuojaa ei tarvinnut rakentaa. Kiinnitimme huomiota myös rakennuksen energiatehokkuuteen: päiväkoti on kytketty kaukolämpöön ja siinä on vesikiertoinen lattialämmitys. Rakennuksen laskennallinen energialuokka on A. Huomioimme energiatehokkuuden myös valaistuksessa, jota ohjataan liiketunnistimilla sekä ilmanvaihdossa, jossa on markkinoiden energiatehokkain lämmön talteenottojärjestelmä. Ilmanvaihtoa ohjataan huonekohtaisesti hiilidioksiditunnistimilla, mikä takaa tasalaatuisen ilman ympäri vuoden. Lattialämmitys on erityisesti päiväkodin käyttäjien mieleen, koska varsinkin pienimmät lapset viihtyvät paljon lattialla.

 

”On hieno asia, että saimme erityisesti toivomamme ison liikuntasalin. Se palvelee paitsi päiväkodin päivittäisessä käytössä myös vanhempainiltojen sekä joulu- ja kevätjuhlien pitopaikkana. Liikuntasaliin hankittiin datatykki, joten siellä voidaan helposti järjestää omalle ja muulle varhaiskasvatuksen henkilökunnalle koulutus- ja tiedotustilaisuuksia. Saimme myös vaikuttaa tilojen värimaailmaan ja osallistua pihan suunnitteluun ja välineiden sijoitteluun. Sisätilojen turvaportit tehtiin niin ikään toiveidemme mukaisesti ja olemme niihin tyytyväisiä.”

– Satu Linnamäki-Lumme, päiväkodin varajohtaja

Ounasjoentie 77, Rovaniemi
Rakennuksen valmistumisvuosi 2013
1094 m2

Katso kohde kartalla › Haluaisin kuulla lisää tästä kohteesta ›

 
© PARMACO

PL 50 (Haarlankatu 4 F) 33231 Tampere puh. 020 734 0011
Pyydä tarjous ›