Antti Pasuri laittaa aikataulut järjestykseen

Blogi

Tuotannonsuunnittelija Antti Pasuri työskentelee Fixcelin Hämeenlinnan tehtaalla ja pitää aikataulut ja hankinnat järjestyksessä. Yrityskaupan kautta Antista on tullut parmacolainen. Hän odottaakin innolla sitä, mitä kaikkea yhteistyö tuo tullessaan.

Antti tuli vuokrausfirman kautta Fixcelin Lempäälän teräskennotehtaan varastoon töihin loppuvuodesta 2018. Jo seuraavana keväänä hän oli työnjohtajana tuotannon puolella. Kun tuotantolaitos muutti Hämeenlinnaan, siirtyi Anttikin Hämeeseen työnjohtajaksi. Tuotannonsuunnittelijan töitä hän alkoi tehdä alkuvuodesta 2022. 

Antin työhön kuuluu muun muassa tehtaan sisäisistä aikatauluista huolehtiminen, rakennusmateriaalien hankinta ja tuotesuunnitteluun osallistuminen sekä urakoitsija- ja alihankkijayhteistyö. Antti siis esimerkiksi katsoo sen, paljonko ruuveja yhteen rakennusprojektiin tarvitaan, ja missä vaiheessa laatoituksesta vastaavat urakoitsijat tulevat projektiin mukaan.

Tässä työssä on parasta kokonaisuuden hallinta ja se, että pääsee vaikuttamaan asioihin. Meitä on Hämeenlinnassa vajaat kaksikymmentä työntekijää. Pienessä työyhteisössä kaikkien toiminta ulottuu laajalle, Antti miettii.

Puhtaan sisäilman taitajat

Fixcelin ja Parmacon toimintojen yhdistyessä liitetään yhteen myös puu- ja teräskennorakentamisen osaaminen. Yhteistä on moduulirakentaminen ja rakennusten siirrettävyys. Antin mielestä on hienoa, että molemmissa tekniikoissa yhdistyy puhdas sisäilma. Fixcelin-teräskennorakenteessa hän arvostaa teräksen pitkää ikää.

Olemme jo käyneet tutustumassa Parmacon tuotantolaitoksiin ja on ollut mukava havaita, kuinka paljon tietotaitoa ja kokemusta voimme jakaa keskenämme. Tuotteissamme on paljon yhtäläisyyksiä. Kaikki Hämeenlinnan tehtaan 14 tuotannon työntekijää siirtyivät Parmacolle, Antti kertoo.

Antti toivoo erityisesti, että kehitystyötä voidaan tehdä yhdessä niin, että molempien moduuliratkaisujen hiilijalanjälki saadaan mahdollisimman pieneksi. Hän uskoo, että vastuullisesti rakennetuille tilaratkaisuille löytyy myös vientimahdollisuuksia.

Teemme niin siirrettäviä kuin paikalleen rakennettavia rakennuksia. Tuotantotapa ja projektien eteneminen on näissä samanlaista. Teräsrakenteen avulla saadaan aina sisäilmaltaan puhtaita rakennuksia, mutta esimerkiksi sairaaloita tehdessä pitää olla vielä erityisratkaisuja. Ensimmäiset rakennuksemme ovat olleet vuokralla nelisen vuotta, eikä yhtään ole vielä palautunut meille takaisin. Vuokrausten jatkosta käydään koko ajan neuvotteluja. Rakennuksemme ovat niin pidettyjä ja laadukkaita, Antti naurahtaa.

Jouluksi huvimajaan

Antti asuu vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa Valkeakoskella, mistä on hyvä suunnata töihin Hämeenlinnaan. Vapaa-aika kuluu lasten kanssa puuhatessa ja omakotitaloa kunnostaessa.

Viimeisin projekti on yhdistetty huvimaja ja leikkimökki, jossa on enää viimeistelytöitä tekemättä. Jouluksi on tarkoitus saada valmiiksi, Antti vakuuttaa.

Ensi vuoden suunnitelmissa Antilla on rakennusalan koulutuksen aloittaminen. Fixcelillä hän on kouluttautunut sisäisesti tehtäviinsä, mutta nyt on tarkoitus hankkia myös alan tutkinto.