Eksoten Lauritsalan hyvinvointiasema saa tilat uudisrakennuksesta

Tiedote

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten Lauritsalan hyvinvointiasema saa uudet toimisto- ja vastaanottotilat Parmacon toimittamasta 550 neliön toimistorakennuksesta.

Uuteen hyvinvointiasemarakennukseen sijoittuvat niin paikallisen kotihoidon toimisto- ja sosiaalitilat kuin avoterveydenhoidon vastaanottotilat. Lisäksi rakennuksessa on avara kokous- ja koulutustila sekä tarvittavat sosiaalitilat. Eksote etsi pitkään tiloja Lauritsalan hyvinvointiasemalle. Toimivimmaksi ratkaisuksi tilakysymyksiin osoittautui vuokrarakennus, joka on alun perin suunniteltu nimenomaan hyvinvointiaseman tarpeita silmällä pitäen.

Tarpeita vastaavat tilat

Hyvinvointiaseman avoterveydenhoidon vastaanottotiloihin on kaksi sisäänkäyntiä ja kaksi odotustilaa. Äitiys- ja lastenneuvolan asiakkaat ja muut avoterveydenhoidon asiakkaat ohjataan vastaanotoille eri kautta. Järjestelyn ansiosta pienet lapset ja aikuiset flunssapotilaat eivät kohtaa. Rakennus on suunniteltu esteettömäksi ja vastaanottohuoneissa on nykyvaatimusten mukaisesti useampia poistumisteitä. Kotihoidon toimisto- ja sosiaalitiloihin rakennuksen toiseen päähän henkilökunnalla on oma sisäänkäynti.

Rakennus luovutettiin Eksotelle lokakuussa, minkä jälkeen talon tietotekniikkaa ja irtokalusteita on asennettu ja piha-alueita viimeistelty. Hyvinvointiaseman toiminta talossa alkanee marraskuun lopulla.

Oikea rakennus

Parmacon myyntijohtaja Mikko Ruopion mukaan käsitys siirrettävistä rakennuksista on hitaasti muuttumassa.

– Tiedämme, että siirrettäviä rakennuksia kohtaan tunnetaan ennakkoluuloja, jotka joissakin tapauksissa voivat tietenkin vastata todellisuutta. Meidän vuokraamamme päiväkodit, koulut ja toimistot eivät kuitenkaan ole parakkeja, vaan oikeita rakennuksia, jotka täyttävät kaikki pysyvän rakentamisen edellyttämät määräykset. Ulkonäön perusteella maallikko tuskin edes huomaa, että kyseessä on rakennus, jota voidaan siirtää paikasta toiseen.

Lisätietoja Parmaco, myyntijohtaja Mikko Ruopio, puh. 0400 392 977