Espoo vuokraa Kirstin ja Viherlaakson koulut Parmacolta

Blogi

Espoon Tilakeskus-liikelaitos vuokraa uudet, siirtokelpoiset koulurakennukset sekä Kirstin että Viherlaakson koulujen käyttöön. Yhteensä noin 6 500 neliön opetustilat täyttävät kaikki nykyiset rakentamismääräykset ja niiden tilaratkaisut ja arkkitehtuuri edustavat edistyksellisintä siirtokelpoisten koulurakennusten suunnittelua ja toteutusta maassamme. Rakennukset vuokraa Parmaco.

Sekä Viherlaakson että Kirstin kouluissa on ilmennyt vakavia sisäilmaongelmia, joiden vuoksi koulut tarvitsevat pikaisesti uusia tiloja lähivuosiksi. Siirtokelpoiset rakennukset tarjoavat vaihtoehdon, joka säilyttää oppimisympäristön tutulla paikalla vanhan koulun lähituntumassa, jolloin opetusta ei tarvitse hajauttaa epätarkoituksen mukaisiin tiloihin ehkä hankalienkin kulkuyhteyksien päähän.

– Vuokraamissamme koulurakennuksissa oppilaat ja koulun henkilökunta työskentelevät laadukkaasti rakennetuissa opetustiloissa silloinkin, kun kyseessä on muutamia vuosia kestävä evakuointi peruskorjausten tieltä, sanoo Parmacon toimitusjohtaja Ossi Alastalo. – Kiinnitämme tilojen toiminnallisuuden ja energiatehokkuuden lisäksi huomiota myös rakennusten arkkitehtuuriin.

UUSIIN TILOIHIN SYKSYN AIKANA

Espoon Tilakeskus-liikelaitos allekirjoitti vuokrasopimuksen 8. heinäkuuta. Parmaco kuitenkin käynnisti uusien koulurakennusten valmistamisen jo toukokuussa ja varmisti Espoon Tilakeskus-liikelaitoksen kanssa sovitussa aikataulussa pysymisen muun muassa hankkimalla lisäkapasiteettia, siirtämällä tuotantonsa kahteen vuoroon ja järjestelemällä työntekijöiden vuosilomat uudelleen.

VIHERLAAKSON KOULU

Viherlaakson koulun uusi kaksikerroksinen noin 3 600 neliön koulurakennus sijoitetaan Viherlaakson koulun urheilukentälle. Rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen tulee muun muassa kotitaloustyö- ja tekstiilityöluokkia, kuvataiteen ja luonnontieteen opetustiloja, kirjasto, musiikkiluokka, jakelukeittiö ja ruokasali sekä tilat oppilashuollolle ja koulun henkilökunnalle. Toiseen kerrokseen tulee opetus- ja pienryhmätiloja, rehtorin ja koulusihteerin työhuoneet, opettajien työ- ja taukotilat ja runsaasti varastotilaa.

KIRSTIN KOULU

Kirstin koulun uusi noin 2 850 neliön kaksikerroksinen koulurakennus sijoitetaan nykyisen koulun tontille. Rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen tulee opetustilojen lisäksi muun muassa jakelukeittiö, ruokasali, opettajien työtila, kaksi huonetta oppilashuollolle sekä kuvataidevarasto. Toiseen kerrokseen tulee opetustiloja, kirjasto, opettajien työtila sekä opettajien työ- ja taukotila sekä rehtorin ja koulusihteerin työhuoneet.

 

Parmaco Oy

Parmaco Oy vuokraa suunnittelemiaan ja valmistamiaan asiakkaan tarpeiden mukaisia tilaratkaisuja kuten koulu-, päiväkoti-, toimisto- ja terveydenhuollon hoivatiloja lähes 50 vuoden kokemuksella. Tällä hetkellä Parmacolla on Suomessa vuokralla noin 50 000 neliötä tiloja. Parmacolla on RALA-pätevyys ja se on mukana Tilaajavastuu.fi-palvelussa. Kotimaisessa omistuksessa olevalla Parmacolla on myös Avainlippu-merkin käyttöoikeus. Parmacon pääkonttori sijaitsee Tampereella.

Lisätietoja: Parmaco Oy:n toimitusjohtaja Ossi Alastalo, puh. 0400 634 732