Euroopan suurin siirtokelpoinen koulurakennus Lahteen

Tiedote

Olemme tehneet Lahden kaupungin kanssa sopimuksen yli 6000 m2 käsittävän Mukkulan koulun lainaamisesta. Kaksikerroksiseen rakennukseen tulee esikoulu, alakoulu ja hammashoitola. Rakennuksen arvioitu valmistumisaika on syyskuun lopussa.

– Mukkulan koulu on valmistuessaan tiettävästi Euroopan suurin lainassa oleva siirtokelpoinen koulurakennus, Parmacon myyntijohtaja Mikko Ruopio kertoo.

Tilat suunnitellaan uusien oppimisympäristöjen tarpeisiin ja nimenomaan Lahden oman mallin mukaan. Koulu on Parmacolta lainassa aluksi neljä vuotta. Tämän jälkeen sopimus sisältää kolme kahden vuoden jatko-optiota, jolloin kaupungilla on mahdollisuus päättää tarpeesta joustavasti tilanteen mukaan.

– Lainattava koulu tulee vanhan huonokuntoisen rakennuksen tilalle. Lahti on tehnyt viisaan päätöksen ja ottanut aikalisän korjaamisen ja uuden koulun rakentamisen kanssa. Usein tällaisten kohteiden korjaaminen tulee hyvin kalliiksi eikä takeita remontin onnistumisesta ole. Oman filosofiamme mukaan kaikkea ei yksinkertaisesti kannata korjata. Kaupungille on tässä kohtaa edullisempaa edetä joustavasti rakennuksia lainaamalla, jolloin käytössä on aina oikea määrä oikeanlaisia tiloja, Ruopio selvittää.

Lisätietoja
Mikko Ruopio, myyntijohtaja
0400 392 977
mikko.ruopio@parmaco.fi
parmaco.fi