Joensuun Marjalan koulussa päästiin oikeaan koulurakennukseen

Blogi

oensuun Marjalan koulun väistötiloissa opiskelleet lapset pääsevät aloittamaan syyslukukauden oikeassa koulurakennuksessa. Väistötilojen tilalle on kesän aikana toimitettu Parmacon suunnittelema, valmistama ja vuokraama koulurakennus.

Noin 150 neliön koulurakennuksessa on kaksi luokkahuonetta, aula ja saniteettitilat. Siirtokelpoinen rakennus on varustettu koneellisella tulo- ja poistoilmajärjestelmällä.
– Joensuun Tilakeskus arvioi koulurakennuksen tarveajaksi kolme vuotta. Se on lapsen näkökulmasta pitkä aika, joten on ymmärrettävää, että Marjalan koulun vuokratilojenkin halutaan olevan oikea rakennus, joka on suunniteltu opetustilaksi, sanoo Parmacon myyntijohtaja Mikko Ruopio.

Koulu- ja päiväkotirakennusten vuokraaminen yleistyy

Koulu- ja päiväkotirakennusten vuokraaminen yleistyy maassamme. Käyttötarkoitukseensa suunniteltu vuokrapäiväkoti- tai -koulu tai vaikkapa näiden yhdistelmä on kunnalle riskitön ja kustannustehokas ratkaisu, joka ei lisää kunnan velkaantumista. Se on myös omistamista huomattavasti taloudellisempi vaihtoehto erityisesti silloin, kun tilojen tarve ja käyttötarkoitus muuttuvat ajan myötä.
– Siirtokelpoiset tilat voidaan ja kannattaakin ottaa kuntatalouden kannalta edullisesti ja riskittömästi osaksi kuntien pitkäaikaisempaa päiväkotien ja opetustilojen tilasuunnittelua, Mikko Ruopio toteaa.

Lisätietoja Parmacon myyntijohtaja Mikko Ruopio, puh. 0400 392 977.