Lapualle uusia koulurakennuksia

Tiedote

Lapualla sekä Ritamäen että Liuhtarin koulut ovat saaneet uusia opetustiloja. Lapuan kaupunki on vuokrannut kolme koulurakennusta Parmacolta.

Ritamäen koulun uudessa, noin 350 neliön suuruisessa koulurakennuksessa on kolme luokkahuonetta ja opettajainhuone. Rakennus on siirrettävä uudisrakennus, joka täyttää kaikki pysyvän rakentamisen edellyttämät määräykset.

Liuhtarin koulun kaksi uutta koulurakennusta ovat myös siirrettäviä. Niistä noin 700 neliön rakennus on uudisrakennus. Siihen on sijoitettu viisi luokkahuonetta, opettajainhuone sekä ruokala ja jakelukeittiö. Hieman pienemmässä, noin 600 neliön koulurakennuksessa on kuusi luokkahuonetta ja opettajainhuone. Tämä rakennus on siirretty nykyiselle paikalleen Jyväskylästä.

– Rakennuksen, jonka siirsimme Jyväskylästä Ritamäen koulun käyttöön, olemme kuntotarkastaneet ja tehneet siihen tavanomaiset huolto- ja kunnostustyöt. Hyvin suunnitellut, säältä suojassa rakennetut ja kuljetetut siirtokelpoiset rakennukset kestävät sekä aikaa että useampiakin siirtoja, sanoo Parmacon myyntijohtaja Mikko Ruopio.

KOULU- JA PÄIVÄKOTIRAKENNUSTEN VUOKRAAMINEN YLEISTYY

Koulu- ja päiväkotirakennusten vuokraaminen yleistyy maassamme. Käyttötarkoitukseensa suunniteltu vuokrapäiväkoti- tai -koulurakennus tai vaikkapa näiden yhdistelmä on kunnalle riskitön ja kustannustehokas ratkaisu, joka ei lisää kunnan velkaantumista. Se on myös omistamista huomattavasti taloudellisempi vaihtoehto erityisesti silloin, kun tilojen tarve ja käyttötarkoitus muuttuvat ajan myötä.

– Siirtokelpoiset tilat voidaan ja kannattaakin ottaa kuntatalouden kannalta edullisesti ja riskittömästi osaksi kuntien pitkäaikaisempaa päiväkotien ja opetustilojen tilasuunnittelua, Ruopio toteaa.

Lisätietoja Parmacon myyntijohtaja Mikko Ruopio, puh. 0400 392 977.