Lauritsalan yhtenäiskoulu saa käyttöönsä tänä syksynä kaksi uutta koulurakennusta

Tiedote

Lauritsalan yhtenäiskoulu saa tänä syksynä käyttöönsä kaksi uutta koulurakennusta. Lappeenrannan kaupunki on vuokrannut koulun käyttöön noin 960 neliön rakennuksen esiopetuksen ja alakoululaisten käyttöön. Rakennus luovutettiin vuokraajan käyttöön 10. elokuuta. Kaksikerroksisen rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen on varattu tilat myös esiopetusryhmälle. Esiopetuksella on käytössään ryhmä- ja pienryhmätilat, leikki- ja lepohuone sekä oma sisäänkäynti kuraeteisineen. Alakoulun käyttöön tulevat rakennuksen ensimmäisen kerroksen kolme luokkahuonetta ja opettajainhuone sekä toisen kerroksen viisi luokkahuonetta ja erityisopetuksen tilat.

Samalle tontille alakoulurakennuksen kanssa on valmistumassa elokuun aikana koko koulukeskuksen käyttöön noin 900 neliön opetustilat. Näissä opetustiloissa on muun muassa täysimittaiset teknisen työn ja kotitalouden opetustilat konesaleineen, tulityötiloineen ja keittiöineen. Lisäksi rakennuksessa on sadan neliön suuruinen ruokala ja jakelukeittiö.

Koulurakennukset on suunnitellut, valmistanut ja Lappeenrannan kaupungille vuokrannut Parmaco. Kaupungin arvion mukaan tilojen tarveaika on 8-10 vuotta. Kun rakennuksia ei enää tarvita, Parmaco siirtää ne pois nykyisiltä paikoiltaan.

– Lauritsalan koulun alueelle rakennetut opetustilat ovat siirrettäviä uudisrakennuksia. Ne ovat siis oikeita rakennuksia, jotka täyttävät kaikki pysyvän rakentamisen edellyttämät määräykset. Opetustilat kiintokalusteineen on suunniteltu nimenomaan Lauritsalan yhtenäiskoulun käyttöä varten, joten ne vastaavat nykyaikaisen opetuksen tarpeita niin esiopetuksen, alakoulun kuin yläkoulunkin osalta, sanoo Parmacon myyntijohtaja Mikko Ruopio. Rakennukset on liitetty kaukolämpöön ja ne on varustettu määräysten mukaisella koneellisella tulo- ja poistoilmavaihdolla, jossa on lämmön talteenotto.

Lisätietoja Parmacon myyntijohtaja Mikko Ruopio, puh. 0400 392 977.