Myyjän tärkein tehtävä on auttaa asiakasta

Blogi

Jokainen muistaa varmasti myyntitilanteen, josta on jäänyt epämiellyttävä tyrkyttämisen maku. Innokas myyjä, joka seuraa sinnikkäästi kadulla, tai toistuvat puhelut saattavat olla joskus uuvuttavia. Joillekin toimialoille tämän tyyppinen toimintatapa saattaa sopiakin, mutta kun kyseessä ovat tärkeät tulevaisuuden päätökset ja merkittävät satsaukset, tällaista tunnetta ei saa missään tilanteessa syntyä.

Meillä Parmacolla asiakaspäälliköiden, ja koko organisaation, tärkeänä tehtävä on auttaa asiakasta. Autamme tapaamiamme henkilöitä tekemään tulevaisuuden kannalta oikeita päätöksiä ja koko kuntaa sekä siellä päiväkotia tai koulua käyviä lapsia voimaan hyvin. Joskus kokonaisuuden kannalta sopiva ratkaisu on lainattava rakennus, joskus investointipäätös ja joissakin tapauksissa niiden yhdistelmä. Lue lisää mm. Imatran käyttämästä sateelliittimallista.

Kun olemme yhteydessä erilaisissa tilanteissa oleviin kuntiin, emme vakuuttele, että ratkaisumme on aina oikea. Toivomme kuitenkin, että niin viranhaltijat kuin uudet ja kokeneemmatkin luottamushenkilöt kuulevat meitä ja saavat käsityksen siitä, millaisia etuja konseptimme voi tarjota kustannusten, turvallisuuden ja oppimisen kannalta.

Tutkitusti päätöksiä ei tehdä pelkkien faktojen perusteella, myös tunne ratkaisee. Vaikka laskelmat näyttäisivät toista, sekä väestökehityksen että rakennuskustannusten osalta, voi investoiminen uuteen kouluun tai päiväkotiin tuoda kuntaan pysyvyyden tunnetta. Se on ymmärrettävää ja inhimillistä. Jos kuitenkin muutaman vuoden kuluttua käyttöasteet laskevat merkittävästi tai tarve päättyy jollakin aikavälillä kokonaan, päädytään maksamaan turhasta, myös syntyvän korjausvelan muodossa. Tässä kohdassa olisi tärkeää huomioida, että jo nyt monessa kunnassa veroäyri on ruuvattu lähes tappiin.

Tarjoamme kuntien päätöksenteon tueksi sekä laskelmia että tarpeiden mukaan joustavia riskittömiä ratkaisuja. Lainattavat rakennukset sopivat monenlaisiin tilanteisiin ja erikokoisille kunnille. Voit tutustua aiheeseen aiemmassa kirjoituksessani Miksi koulun lainaaminen sopii sekä isolle että pienelle kunnalle. Jos olet kiinnostunut siitä, millaisia koulu- ja päiväkotiratkaisuja voimme tarjota omaan kotikuntaasi, ota yhteyttä.

 

Mikko Ruopio, Parmacon myyntijohtaja

[email]mikko.ruopio@parmaco.fi[/email], 0400 392 977