Neljä uutta päiväkotirakennusta Joensuuhun

Tiedote

Joensuu on saanut lokakuun aikana käyttöönsä neljä uutta päiväkotirakennusta. Niinivaaran ja Karsikon päiväkodit ovat saaneet uudet tilat kahdelle päiväkotiryhmälle ja Reijolan ja Vesikkopuiston päiväkodit kolmelle päiväkotiryhmälle. Uudisrakennukset Joensuun kaupungille on vuokrannut Parmaco.

Valmiin, käyttäjien toiveet ja tarpeet täyttävän päiväkoti- tai koulurakennuksen vuokraaminen on kaupungille tai kunnalle kustannustehokas ja riskitön tapa ratkaista nopeasti tilakysymyksiä. Joensuun uudet päiväkotirakennukset on suunniteltu ja rakennettu varhaiskasvatuksen tarpeita silmällä pitäen. Siirtokelpoisuudestaan huolimatta päiväkotirakennukset täyttävät kaikki pysyvän rakentamisen edellyttämät määräykset. Rakennuksissa on ryhmä-, leikki- ja lepohuoneet, pienryhmätilat, jakelukeittiö sekä sosiaali- ja huoltotilat ja henkilökunnan tilat. Kahdelle päiväkotiryhmälle suunnitellut Niinivaaran ja Karsikon päiväkotirakennukset ovat kooltaan 430 neliön suuruisia ja kolmelle päiväkotiryhmälle mitoitetut Reijolan ja Vesikkopuiston päiväkotirakennukset 560 neliön suuruisia.

Joensuun kaupungilla on aiempaa kokemusta vuokrapäiväkotirakennuksista, sillä vuoden 2013 alussa käyttöön otettu Linnunlahden 1 600 neliön päiväkoti on myös Parmacon toimittama.

Koulu- ja päiväkotirakennusten vuokraaminen yleistyy

Koulu- ja päiväkotirakennusten vuokraaminen on yleistynyt maassamme.

– Vanhojen koulurakennusten sisäilmaongelmat ja muuttovoittokunnissa lasten määrän joskus vaikeastikin ennakoitava kasvu pistävät kuntapäättäjät pohtimaan kuntatalouden kannalta järkeviä tilaratkaisuja. Käyttötarkoitukseensa suunniteltu vuokrapäiväkoti- tai -koulurakennus tai vaikkapa näiden yhdistelmä on kunnalle riskitön ja kustannustehokas ratkaisu, joka ei lisää kunnan velkaantumista. Se on myös omistamista huomattavasti taloudellisempi vaihtoehto erityisesti silloin, kun tilojen tarve ja käyttötarkoitus muuttuvat ajan myötä, sanoo Parmacon myyntijohtaja Mikko Ruopio.

Joensuun uudet päiväkotirakennukset sijaitsevat seuraavissa osoitteissa:

Niinivaaran päiväkoti, Vakkosalmenkatu 11, Karsikon päiväkoti, Kettuvaarantie 28,

Vesikkopuiston päiväkoti, Vesikkotie 3 ja Reijolan päiväkoti, Koulutie 1.

Lisätietoja

Parmaco, myyntijohtaja Mikko Ruopio, puh. 0400 392 977

[email]mikko.ruopio@parmaco.fi[/email]