Parmaco on lainattavien rakennusten edelläkävijä

Blogi

Kun vuonna 2014 toimitimme ensimmäisen yli 3000 neliöisen koulurakennuksen Espoon Viherlaaksoon, se tuntui isolta virstanpylväältä. Tänä syksynä Lahteen valmistui 6000 neliötä käsittävä Mukkulan koulu hammashoitoloineen. Myös Ruotsin markkinoilla otetaan isoja harppauksia, kun Halmstadiin valmistuu ensi vuoden puolella 8000 neliöinen koulu. Muutamassa vuodessa on tapahtunut paljon, niin teknisesti kuin palvelummekin osalta.

Parmacon kehitys kietoutuu suoraan asiakkaiden, pääasiassa kuntien, tarpeisiin. Haluamme ymmärtää kuntien taloutta, toimintaa ja tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla. Näin voimme auttaa niitä vähentämään rakentamisesta, korjaamisesta ja tilojen ylläpidosta koituvia kuluja tarjoamalla laadukkaan, tarkoituksenmukaisen, joustavan ja taloudellisen vaihtoehdon.

Parmaco on mukana useissa tutkimus- ja kehityshankkeissa. Kehitämme kuntien kanssa yhdessä juuri heille sopivia tyyppirakennuksia. Olemme luoneet kuntien rakennusinvestointien tarkastelua varten Municipality Debt Model -laskurin (MDM). Tampereen teknillisen yliopiston diplomi-insinööri- ja väitöskirjatöissä tutkitaan aloitteestamme moduulirakennusten ja satelliittimallimme sopivuutta pitkäaikaiseen käyttöön. Aalto-yliopiston HeMoHes-tutkimus puolestaan keskittyy modulaarisiin sote-tiloihin. Lisäksi olemme vastikään kehittäneet yhteistyössä Ruukin kanssa uudenlaisen rakenneratkaisun. Se mahdollistaa erinomaisen paloturvallisuutensa ansiosta rakentamisen vähintään kolmeen kerrokseen, uudet sovellusmahdollisuudet esimerkiksi terveydenhuollossa sekä entistä näyttävämmän arkkitehtuurin.

Tämä kertonee osaltaan palavasta halustamme olla lainattavien rakennusten edelläkävijä. Katsellen taaksepäin viimeistä viittä vuotta ja niitä kehitysaskelia, joita olemme yhdessä asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa ottaneet, voin vilpittömästi sanoa, että olemme sitä jo – ja aiomme olla myös tulevaisuudessa.

Ossi Alastalo, toimitusjohtaja

> Lue lisää viimeaikaisista hankkeistamme uudesta Tilat-lehdestä