Parmacon omistama Fixcel liittyi osaksi teräsrakentamisen huippuosaamiskeskittymää

Blogi

Fixcel on vuoden alusta toiminut osana teräsrakentamisen huippuosaamiskeskittymää Steel Construction Excellence Centeriä (SCEC), joka sijaitsee Hämeenlinnassa. Kansainvälisesti toimivassa keskittymässä teräsrakentamisen toimijat pääsevät mukaan muun muassa ulkomaisiin kehittämisympäristöihin ja -hankkeisiin.

Teräsrakentamisen huippuosaamiskeskittymä (SCEC) on dynaaminen teräsrakentamisen toimintaympäristö. Keskittymässä toimivat Fixcelin lisäksi Hämeenlinnan kaupunki, Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK), Koulutuskuntayhtymä Tavastia, elinkeinoyhtiö Linnan Kehitys ja SSAB Europe.

Keskittymässä oppilaitokset, yritykset, kehittämisorganisaatiot ja tutkimuslaitokset tekevät kiinteää yhteistyötä. Sen ansiosta esimerkiksi mukana olevat yritykset saavat alan osaajia ja tutkimustuloksia voidaan hyödyntää liiketoiminnassa aiempaa nopeammin.

Teräsrakentamisen huippuosaamiskeskittymä tukee myös lukio-opiskelijoiden tutustumista tekniikan alaan. Jo viitenä peräkkäisenä kesänä opiskelijat ovat vierailleet viikon verran HAMKissa, tutustuen tekniikan alan tutkimus- ja kehitystyöhön. 

Sopimusta osaamiskeskittymästä yltää vuoteen 2027. Steel Construction Excellence Center pyrkii muun muassa tulevalla kaudella edistämään hiilineutraaliutta ja alan toimintaedellytyksiä.  

Metalliteollisuus työllistää Kanta-Hämeen alueella tuhansia osaajia ja alueen tavaraviennistä ala edustaa noin 50 %. Parmacolla ollaan innostuneita yhteistyöstä, jonka ansiosta suomalaiselle teräsosaamiselle voidaan avata uusia ovia kansainvälisesti ja tutkimustoiminnan kautta vauhdittaa alan hiilineutraaliustavoitteita.