Parolan uusi koulukampus valmistui kahdessa kuukaudessa

Blogi

Parmaco Health luovuttaa valmiin koulurakennuksen maaliskuun lopussa Hattulan kunnalle. Opiskelijat ja opettajat pääsevät muuttamaan uudenkarhean Parolan koulukampuksen tiloihin myöhemmin.  

Ensimmäiset 60 neliön moduulit lähtivät Parmacon tehtaalta matkaan tammikuun puolessa välissä ja olivat paikoillaan Hattulan tontilla sääsuojattuina vajaassa viikossa. Nyt rakennus on loppuviilausta vaille valmis sisätilojen, katon ja ulkolaudoituksen osalta. Parolan koulukampuksen 27 teräskennomoduulia valmistettiin Parmacon Hämeenlinnan tehtaalla alusta loppuun lähes valmiiksi.

Opiskelijat ja oppilaat ovat joutuneet työskentelemään vuosia väistötiloissa sekä vanhassa yhteiskoulussa, jossa on sisäilmaongelmia. Hattulan kunnan yksi tärkeimmistä toiveista oli, että uusi rakennus on sisäilmaltaan ehdottoman puhdas ja tilat akustiikaltaan vaimeat. Uusi 1500 m2 Parolan koulukampus tulee vastaamaan tähän toiveeseen, sillä modulaarisen rakennusratkaisun perustana toimii Fixcel®️-teräskenno, joka on kestävä, turvallinen ja pitkäikäinen rakennusmateriaali. Sen suurimpia etuja ovat energiatehokkuus ja puhdas sisäilma. Kaikki koulussa käytettävät materiaalit ovat mahdollisimman vähäpäästöisiä, laadukkaita ja huolella valittuja. Lisäksi kaikki sisätilojen materiaalit ovat ristiin testattuja, jottei niistä synny keskenään sisäilmaongelmia aiheuttavia yhdisteitä.

Tällä viikolla koulukampuksella vieraili runsaslukuisesti Hattulan kunnanvaltuustoa, koulun rehtori sekä muuta koulun henkilökuntaa. Kuulimme iloista puheensorinaa, hyviä kysymyksiä ja kommentteja sekä pääsimme kiertämään rakennuksen sisä- ja ulkotilat yhdessä läpi.

Tilojen akustiikka vaikuttaa jo nyt lupaavalta ja sisäilma tuntuu olevan raikas, vaikka ilmastointi ei ole vielä päällä eikä loppusiivoustakaan ole vielä tehtynä, iloitsee Parolan koulun rehtori, Johanna Hyytiä.

 

Rakennuksen toiminnallisuus ja muuntojoustavuus ovat tärkeässä roolissa

Rakennuksen luokkahuoneita pystytään yhdistämään tarpeen ja henkilömäärien mukaan. Erityisopetustiloissa on rauhoittumiseen tarkoitettuja tiloja, joissa voi työskennellä yksin tai vaikka kaverin kanssa. Turvallisuus ja esteettömyys on puolestaan otettu huomioon turvakameroilla, luokkahuoneiden ovisilmillä sekä esteettömillä kulkuväylillä.

Uuteen koulukampukseen tulee yhteinen opettajien taukotila, jossa tärkeät kohtaamiset ja keskustelut pääsevät ensimmäistä kertaa oikeuksiinsa. Tästä Johanna Hyytiä oli erittäin mielissään, sillä vanhemmissa alueen kouluissa näin ei ole ollut. Lisäksi hän kommentoi, että rakennuksen värimaailma on sitä mitä tilattiin, täynnä rauhoittavia ja maanläheisiä sävyjä, jotka vaikuttavat levolliseen lopputulokseen. Arkkitehtien sekä sisustussuunnittelijoiden kanssa tehty yhteistyö kantaa tulosta ja on ollut koko projektin läpi arvokasta myös käyttäjien näkökulmasta.

Oppilaat sekä opettajat ovat otettuja siitä, että ovat päässeet suunnitteluun mukaan ihan pieniäkin yksityiskohtia myöden. Oppilashallitus on päässyt esimerkiksi koeistumaan tuoleja, jotta löydettiin käyttäjäystävällisimmät mallit heille, jotka tulevat tiloja konkreettisesti käyttämään, kommentoi Johanna.

Eniten oppilaat odottavat piha-aluetta, sillä vanhan koulun pihalla ei ole juurikaan toiminnollisuuksia tai levähdyspaikkoja. Oppilailla on ollut iso rooli pihasuunnittelussa, jonne he ovat toivoneet mm. urheiluvälineitä, penkkejä sekä katoksia.

Opettajat eivät malta odottaa, että kuulevat uuden koulukampuksen pihalta oppilaiden iloisia riemunkiljahduksia!

 

Lisätiedot:
Pekka Inkinen
Liiketoimintajohtaja
Parmaco Health
puh: 040 778 4261
email: pekka.inkinen@parmaco.fi

 

Aiheesta mediassa:
YLE

Hämeen Sanomat

Hattulan paikallislehti