Friisilän päiväkoti

Friisinniityntie 21, 02240 Espoo

Päiväkoti

Valmistumisvuosi

2019

Neliöt

1562 m2

Paras päiväkoti ikinä!

Sisäilmaongelmat johtivat Friisilän vanhan päiväkodin purkamiseen alkuvuodesta 2019. Puolisen vuotta myöhemmin tontilla komeili jo uusi kaksikerroksinen päiväkotirakennus.

Espoolainen Friisilän päiväkoti sai uudet tilat käyttöönsä heinäkuussa 2019, ja elokuussa talo oli jo täynnä elämää.

Päiväkoti on mitoitettu kuudelle lapsiryhmälle. Alakerrassa on pienten lasten ryhmätilojen lisäksi monitoimisali, ruokailutila ja keittiö sekä henkilökunnan työtiloja. Yläkertaan sijoittuvat tilat neljälle lapsiryhmälle, yhteinen leikkiaula sekä niin sanottu veistoluokka, jossa voi harjoittaa monipuolisesti eri kädentaitoja, varhaiskasvatusyksikön johtaja Marina Primietta kertoo.

Yhteistyö toimi hankkeen kaikissa vaiheissa

Uuden päiväkodin perustaminen onnistuneesti vaatii Primietan mukaan eri toimijoiden saumatonta yhteistyötä. Hän on tyytyväinen siihen, että käyttäjien tarpee ja toiveet otettiin huomioon projektin kaikissa vaiheissa. Primietta on ollut perustamassa useita päiväkoteja.

Siitä on toki hyötyä, että tietää miten tämän tyyppisiä hankkeita ylipäätään viedään eteenpäin. Tässä projektissa oli myös tärkeää, että pääsin tutustumaan muihin Parmacon toimittamiin päiväkoteihin täällä Espoossa. Hyvät ratkaisut kopioitiin meille, kun taas vähemmän toimivia paranneltiin. Esimerkkinä vaikkapa aivan pienimmille lapsille oikein mitoitetut käsienpesupaikat. Lopputulokseen olen todella tyytyväinen, tämä on paras päiväkoti ikinä, hän sanoo.

> Lue koko juttu Tilat-lehdestä nro 17

Kyllä kiitos! Toivon yhteydenottoa koskien kohdevierailua.

X
Nimi(Pakollinen)

Kohdevierailulle?