Hirvimetsän päiväkoti

Hirvikoskentie 225 B, 32210 LOIMAA

Päiväkoti

Valmistumisvuosi

2022

Neliöt

1200 m2

Hirvimetsän päiväkodin yksi erikoisuuksista on ruoka- ja liikuntasaliksi toteutettu 6 metriä korkea ja avara 150 neliön monitoimitila.

Uusi 1200 m2 päiväkoti valmistuu puretun Hirvikosken koulun paikalle, johon siirtyvät Mahlapuiston ja Kitkonpuiston päiväkotien toiminta sekä esikoululaiset. Tiloihin tulee tässä vaiheessa 4 eri päiväkotiryhmää sekä yksi ryhmä koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnalle. Päiväkodissa on paikkoja vajaalle 100 lapselle riippuen iästä ja varhaiskasvatuksen tarpeesta.

Ensimmäiset 60 neliön tilaelementit lähtivät Parmacon tehtaalta matkaan huhtikuun lopulla ja olivat paikoillaan, Hirvikosken tontilla vajaassa viikossa. Rakennuksen 23 tilaelementtiä on valmistettu Hämeenlinnan tehtaallamme alusta loppuun lähes valmiiksi, kiintokalusteet mukaan lukien.

Rakennuksen yksi helmistä on ruoka- ja liikuntasaliksi toteutettu 6 metriä korkea ja avara 150 neliön monitoimitila, joka on päiväkodin tiloiksi totuttua korkeampi ja avarampi, isoine ikkunoineen. Värimaailma suunniteltiin niin, että eri ryhmät työskentelevät eri värisissä tiloissa, joka tuo kivaa leikkisyyttä lasten arkeen. Pihasuunnittelussa otettiin puolestaan huomioon, että rakennuksen ulko- ja sisäväritys ovat keskenään harmoniset. Lisäksi tontilla olevat arvokkaat puut saatiin säästettyä maisema-arkkitehdin kanssa tehdyllä yhteistyöllä.

– Rakennusten toiminnallisuus on meille erittäin tärkeää. Parmaco Healthin rakennussuunnitelmassa on otettu käyttäjien tarpeet huomioon ja siinä täyttyvät niin tilasuunnittelumme tarpeet kuin haluamamme laatukin. Yksi hieno asia tässä projektissa on ollut myös se, että paikalliset urakoitsijat ja tavarantoimittajat on otettu hyvin huomioon. Muun muassa uuden päiväkodin asfaltointi, kivetystyöt, sorat, sähköt sekä pihavarastot tulevat kaikki tästä vierestä. Lisäksi pihan leikkivälineet ovat osaksi paikallista käsityötä. Olemme erittäin iloisia siitä, että meidän toiveitamme on kuunneltu heti suunnittelun alusta lähtien. Sisätilojen akustiikka on poikkeuksellisen hyvä, täällä ei tosiaankaan kumise eikä viereisen huoneen porukan äänetkään kantaudu pitkälle, kommentoi Loimaan kaupungin rakennuttamisinsinööri, Harri Laaksonen.

Kyllä kiitos! Toivon yhteydenottoa koskien kohdevierailua.

X
Nimi(Pakollinen)

Kohdevierailulle?