Karhusuon koulu, Espoo

Karhuniitynkuja 6, Espoo

Koulu

Neliöt

3000 m2

Alakoululaisten käytössä oleva kaksikerroksinen koulurakennus on kerrosalaltaan 3000 neliömetriä. Koulu on suunniteltu yhteistyössä Espoon kanssa ja se vastaa uusien oppimisympäristöjen vaatimuksia; tilat ovat avoimia, muunneltavia ja sisältävät erikokoisia oppimisalueita vaihtuviin tarpeisiin. Väliseinien siirtymisestä huolimatta valaistus ja ilmanvaihto toimivat oikein kaikissa tiloissa. Oppilaiden toiveesta kouluun on tehty muun muassa pieniä soppia, joissa 5–6 lapsen ryhmät mahtuvat opiskelemaan mukavasti.

Karhusuon koulu oli ensimmäinen maalämpöön liitettävä lainarakennus Suomessa. Vanha purettava koulurakennus lämpeni öljyllä. Kaukolämpö ei tullut kysymykseen, koska yhteydet eivät yllä alueelle saakka.

– Meille on tärkeää, että kuhunkin kohteeseen löytyy oikeanlainen ratkaisu. Muokkaamme sitten suunnitelmat asiakkaan tarpeiden mukaan. Tässä tapauksessa Espoon kaupunki teki ennakkoluulottomasti energiatehokkaan ja ekologisen ratkaisun valitsemalla lämmitysvaihtoehdoksi maalämmön, toteaa Parmacon myyntijohtaja Mikko Ruopio.

Kyllä kiitos! Toivon yhteydenottoa koskien kohdevierailua.

X
Nimi(Pakollinen)

Kohdevierailulle?