Koivukylän päiväkoti, Vantaa

Talvikkitie 117 A, 01360 Vantaa

Päiväkoti

Valmistumisvuosi

2021

Neliöt

1215 m2

Avaruus yllätti Koivukylän päiväkodin käyttäjät

Koivukylän kaksikerroksisessa puupäiväkodissa on tilat kuudelle päiväkotiryhmälle eli yli sadalle lapselle. Päiväkodin johtaja Merja Pulkkinen kertoo, että rakennus on sopinut hyvin isolle lapsimäärälle ja henkilökunnalle. Hänestä on ollut erityisen mukavaa se, että päiväkodissa on ryhmätilojen lisäksi myös yhteisiä tiloja, joissa on voitu toteuttaa taide- ja lukupajoja. Esimerkiksi liikuntasali on iso ja hienosti varustettu. Myös eteisten kuivauskaapit ja muut kiintokalusteet ovat olleet riittäviä ja toimivia.

Puupäiväkodissa on lisäksi pienryhmätila ja konsultaatiohuone. Tilasuunnittelussa on otettu myös henkilökunnan työskentelytilojen tarve huomioon. Koska Koivukylän päiväkodin ryhmissä on mukana erityistä tukea tarvitsevia lapsia, on tilat rakennettu esteettömiksi ja sopiviksi apuvälineitä käyttäville. Pulkkinen sai rakennusvaiheessa vaikuttaa esimerkiksi kynnysten korkeuteen ja tarpeellisuuteen. Puupäiväkodissa on myös hissi.

”Olemme olleet ilahtuneita erillisen ruokasalin toimivuudesta. Kun ruokailulle on oma tila, on ryhmähuoneissa vapaata lattiatilaa toteuttaa monipuolisia pedagogisia toimintoja.”

Lue Koivukylän päiväkodin laajempi esittely

Kyllä kiitos! Toivon yhteydenottoa koskien kohdevierailua.

X
Nimi(Pakollinen)

Kohdevierailulle?