Kosken koulu, Imatra

Kanavakatu 4a, 55100 Imatra

Koulu

Valmistumisvuosi

2019

Imatra rakentaa tulevaisuuden satelliittikoulua

Imatralla ennusteet näyttivät, että koululaisten määrä laskee tulevaisuudessa ja koska investoiminen koulurakennukseen nykyhetken mukaisella oppilasmäärällä ei siten tuntunut järkevältä, kaupunki päätyi rakentamaan niin sanotulla satelliittimallilla. Satelliittimallissa pysyvän rakennuksen ympärille voidaan tarpeen mukaan tuoda lisää lainattavia opetustiloja ja luovuttaa niitä tarpeen vähentyessä pois.

Ensimmäisessä vaiheessa rakennettiin syyslukukauden 2019 alkuun Parmacon lainattava koulurakennus. Kahden vuoden kuluttua valmistuu pysyvä rakennus, johon tulee ruokala- ja liikuntasalirakennus, erikoisluokkia, hallinto sekä oppilashuolto. Samaan aikaan valmistuu myös toinen lainattava rakennus, johon sijoittuu Itä-Suomen koulu. Toinen lainattava rakennus kytketään jo aikaisemmin toimitettuun osaan rakennuksesta.

> Lue koko juttu Tilat-lehdestä nro 15

”Saimme muunneltavat ja joustavat tilat. Täällä ei ole samalla tavalla käytäviä kuin vanhoissa kivikouluissa. Tuntuu tilavalta, vaikka koulu onkin tiiviisiin neliöihin rakennettu.”
Imatran Kosken koulukeskuksen johtava rehtori Johanna Ovaska

Kosken koulu kuuluu vakiomallisiin rakennuksiimme. Tutustu tästä koulussa käytettyyn keskikoulu-rakennusmalliin.

Kyllä kiitos! Toivon yhteydenottoa koskien kohdevierailua.

X
Nimi(Pakollinen)

Kohdevierailulle?