LYS Big room, Helsinki

Lääkärinkatu 8, 00250 Helsinki

Muut

Valmistumisvuosi

2023

Neliöt

2229 m2

LYS Big room rakennettiin Laakson Yhteissairaalan alueelle työmaatoimistoksi, sujuvoittamaan yhteistyötä työmaan ja sen oheistoimintojen välillä. 

LYS Big Roomin ensimmäiset moduulit siirrettiin tontille huhtikuussa ja rakennus luovutettiin käyttäjilleen kesäkuun lopussa 2023. Big Room yhdistää saman katon alle sekä aktiivisen työmaan henkilökuntineen että sidosryhmät, kuten suunnittelun ja projektihallinnon. Toimiston päämääränä on sujuvoittaa yhteistyötä työmaan ja sen oheistoimintojen välillä. Puhtaan sisäilman ehdoilla suunniteltu rakennus tarjoaa dynaamisen ja  toimivan, terveellisen ja turvallisen tilakokonaisuuden Laakson yhteissairaalan allianssille. 

Big roomissa tulee vierailemaan vuosittain tuhansia suomalaisia ja kansainvälisiä kumppaneita sekä asiakkaita. Tulevaisuudessa Big room voi toimia esimerkiksi Laakson sairaalan saneerauksen aikaisena väistötilana, potilasvastaanottoineen.

Rakennuksen sijainti historiallisestikin arvokkaassa ympäristössä Laakson sairaala-alueella asetti sen ulkonäölle tietyt reunaehdot. Ulkonäössä pyrittiin ajattoman tyylikkääseen ilmeeseen, joka ei varasta huomiota vanhemmilta naapureiltaan, vaan korostaa näiden kauniita vaaleita sävyjä tuomalla rinnalle modernia muotokieltä, valkoista rappausta ja suuria lasipintoja. Rakennuksen suuret ikkunat tuovat myös ympäröivän vehreyden sisälle asti. Niin käytävällä kävellessä, taukotilassa rentoutuessa kuin työpisteen ääressä istuessa avartuvat avarat näkymät puistomaiselle sairaala-alueelle ja keskuspuiston metsämaisemaan.

 

ENSIMMÄINEN KERROS
Avara aulatila; eteis- ja loungetiloineen, yhdistää ensimmäisen kerroksen suuria kokous- ja kohtaamistiloja.

Tila toimii rakennuksen keskeisenä liikennetilana, mutta mahdollistaa myös rauhaisan oleskelun monien sohva- ja pöytäryhmiensä ääressä. Aulan kummassakin päädyssä suuret ikkunat tuovat luonnonvaloa rakennuksen keskiosiin kaikissa kolmessa kerroksessa.

Selkeä tilasijoittelu auttaa hahmottamaan rakennusta sekä mahdollistaa tilojen ristiinkäytön.

Ensimmäisen kerroksen suuri sali pienkeittiöineen, on jaettavissa kahteen osaan akustisin taiteovin, mahdollistaen erilaiset ja erikokoiset kokoontumiset rakennuksen sisällä.


TOINEN JA KOLMAS KERROS
Taukotilat sijaitsevat toisessa ja kolmannessa kerroksessa, rakennuksen kulmissa. Sijaintiensa ansiosta tiloista on hienot näkymät vehreään keskuspuistoon ja hyvät yhteydet työtiloihin. Tauot rytmittävät työntekoa, lisäävät kohtaamisia talon sisällä ja edistävät näin työhyvinvointia.

Rakennuksen neuvottelu- ja työskentelytilat on jaettu neljään kokoluokkaan. Monipuoliset ja erikokoiset neuvottelutilat takaavat, että kaikenkokoisille ryhmille löytyy juuri sopiva, akustiikaltaan sekä värimaailmaltaan rauhallinen tila kokoustaa.

Tiloissa hillitty värimaailma ja esimerkiksi tekstiilipalamaton käyttö työskentelytiloissa mahdollistavat rauhallisen ja harmonisen työympäristön.

 

 

 

 

Kyllä kiitos! Toivon yhteydenottoa koskien kohdevierailua.

X
Nimi(Pakollinen)

Kohdevierailulle?