Nissnikun koulu

Masalantie 268, 02430 Masala

Koulu

Valmistumisvuosi

2019

Neliöt

1552 m2

Modernit tilat tuovat uutta myös opetusmenettelmiin

Kirkkonummella todettiin, että Nissnikun koulurakennuksen peruskorjaus ei kannata mittaviksi arvioitujen kustannusten vuoksi. Korvaavat tilat noin 260 oppilaalle tarvittiin pikaisella aikataululla ja siksi päädyttiin lainarakennukseen. Uudet tilat otettiin käyttöön helmikuussa 2019.

– Investointi- ja rakentamispäätöksiin kuluu monesti vuosia, ja tässä tapauksessa väliaikaiset tilat mahdollistivat koulutyön jatkumisen tavanomaiseen tapaan hyvinkin nopeasti. Kunta puolestaan sai väliaikaisten tilojen myötä lisäaikaa yhtenäiskoulun rakennussuunnitelmien tekemiseen, Nissnikun koulun rehtori Maarit Ritakallio kertoo.

”On ollut hienoa huomata, kuinka koulurakennuksen perinteisestä poikkeavat tilaratkaisut ovat positiivisessa mielessä haastaneet henkilökunnan pohtimaan omia opetusmenetelmiään. Koulun modernit ja muunneltavat tilat inspiroivat osaltaan kokeilemaan uusia opetustyylejä. Tilat tukevat näin ollen myös uusia opetussuunnitelmia, jotka opetussisältöjen lisäksi painottavat oppimisen iloa ja motivaatiota sekä monipuolisia oppimisympäristöjä ja työtapoja.”

Pirita Kähkönen, vararehtori