Painiityn päiväkoti, Espoo

Painiityntie 21, 02680 Espoo

Päiväkoti

Valmistumisvuosi

2019

Neliöt

1453,5 m2

Toimivat tilat yhdessä suunnitellen

Päivähoidon tarvitsijoita oli kolmen toimintavuoden jälkeen enemmän päiväkodissa tilaa, ja siksi naapuritontille päätettiin sijoittaa siirtokelpoinen lisärakennus. Toiminta lisärakennuksessa käynnistyi 2019 vuoden alussa. Päiväkodin suunnittelussa päädyttiin yksitasoiseen rakennukseen, mitä Painiityn päiväkodin varajohtaja Johanna Junnilainen pitää hyvänä ratkaisuna. Muutoinkin uusiin tiloihin ollaan Painiityssä tyytyväisiä.

– Kaksi lapsiryhmää jakaa yhden sisäänkäynnin ja yhteiset eteistilat, mutta muuten toimitaan pääosin ryhmäkohtaisissa tiloissa. Yli 3-vuotiaat lapset ruokailevat yhteisessä ruokasalissa ja lisäksi meillä on käytössämme sali, jossa järjestämme liikunnallista toimintaa ja esimerkiksi juhlia ja vanhempainiltoja. Jos tiloja pitäisi muutamalla sanalla kuvailla, niin valoisuus ja avaruus tulevat ensimmäisenä mieleen, Junnilainen kertoo.

Yhteistä ruokasalia Junnilainen pitää toimivana.

– Ryhmien omissa tiloissa on perinteiseen malliin verrattuna enemmän lattiatilaa, mikä mahdollistaa monipuolisemmat ja aktiivisemmat leikit – aikaisemmin kun pöydät ja tuolit täyttivät valtaosan lattiapinta-alasta. Tämäkin lisää osaltaan avaruuden tunnetta ryhmätiloissa.

Päiväkodin toiminnan kannalta on tärkeää, että esimerkiksi eteis- ja wc-tilojen suunnittelussa on otettu huomioon sekä niiden käyttäjät että muun muassa tarpeellisten vara- ja kuravaatteiden säilytysmahdollisuudet.

– Olen tyytyväinen yhteistyöhön Parmacon kanssa. Pidän erittäin tärkeänä sitä, että saimme olla mukana jo suunnitteluvaiheessa, sillä joskus pienetkin yksityiskohdat ovat merkittäviä toimintamme kannalta. Toiveemme otettiin hyvin huomioon esimerkiksi pihasuunnittelussa, Junnilainen sanoo.

”Hinnan lisäksi arvostamme erityisesti toimittajien reagointikykyä eli toimituksen nopeutta sekä laadukkaita ja muunneltavia tiloja.”

Maija Lehtinen, Espoon kaupungin Tilapalvelut-liikelaitoksen toimitusjohtaja

Kyllä kiitos! Toivon yhteydenottoa koskien kohdevierailua.

X
Nimi(Pakollinen)

Kohdevierailulle?