Pakilan ala-aste, Helsinki

Paloheinäntie 40, 00670 Helsinki

Koulu

Valmistumisvuosi

2020

Neliöt

4130 m2

Kouluun saatiin lähes 300 neliön liikuntasali näyttämöineen

Rakennus on osa monivuotista Pakilanpuiston Allianssi -hanketta, jossa alueen koulu- ja päiväkotitiloja uusitaan sekä perusparannetaan. Hankkeen tavoitteena on lisätä alueen varhaiskasvatus-, esiopetus- ja koulupaikkoja, sekä nostaa niiden toimivuus, turvallisuus ja energiatehokkuus uudelle tasolle.

Opetustilat ovat jaettu viiteen soluun, josta kustakin löytyy avointa ja muunneltavaa opetusaulatilaa, ryhmätyötiloja sekä intensiivisen työn tiloja. Tilaajan toiveissa oli, että tilat olisivat helposti valvottavia ja muunneltavia ja tästä syystä soluista löytyy runsaasti lasiseiniä ja yhdistelymahdollisuuksia. Koulussa opiskelevia, painotetun musiikin ryhmiä varten toteutettiin myös tavallista paremmalla äänieristyksellä varustettu solu, jonka tilat suunniteltiin erityisesti musiikin opetusta tukeviksi.

Pakilaan toteutettiin myös modulaarisesti rakennettu, lähes 300-neliöinen liikuntasali näyttämöineen. Laaja, avonainen tila vaati erillisen kantavan rungon, joka toteutettiin tässä kohteessa moduuleita yhdistävällä palkki- ja pilarirakenteella.

Liikuntasalin haluttiin olevan useiden ryhmien käytettävissä samaan aikaan ja tämän mahdollistamiseksi sali on jaettavissa lohkoiksi jakoverholla. Myös näyttämö on erotettavissa omaksi tilakseen, jolloin esimerkiksi musiikkiryhmillä on mahdollisuus harjoitella samaan aikaan, kuin sali on urheilukäytössä.

Energiatehokkuus on huomioitu kaikissa rakennusratkaisuissa ja varmistettu kohteen valmistuttua energialaskelmilla. Pakilan rakennus on energiatehokkuudeltaan A-luokkaa.

Kyllä kiitos! Toivon yhteydenottoa koskien kohdevierailua.

X
Nimi(Pakollinen)

Kohdevierailulle?