Pasalanpuiston päiväkoti

Päiväkoti

Uudenaikaisilla tiloilla iloa arkeen

Pasalanpuiston päiväkoti Raisiossa tuli tarpeeseen, sillä alueen kolme muuta päiväkotia olivat viimeistä paikkaa myöten täynnä. Pasalanpuistossa on vietetty touhukasta arkea 62 lapsen voimin vuoden 2019 alusta.

Raisiossa päädyttiin siirtokelpoiseen päiväkotiratkaisuun kahdesta syystä.
– Ensimmäinen syy oli päivähoitopaikkojen välitön tarve. Tämä siirtokelpoinen ja väliaikainen, joskin 10 vuoden vuokrasopimuksella monen päivähoitosukupolven mittainen, ratkaisu saatiin nopeasti käyttöön. Pysyvän rakennuksen toteutuminen vie useamman vuoden, koska kaupungin päätöksenteko ja julkisen hankinnan kilpailutus on aikaa vievä prosessi. Toinen hyvä puoli on, että lainarakennuksella saamme lisätilaa ilman alkuinvestointia, rakennuttajainsinööri Jasmin Kivilä Raision kaupungilta kertoo.

Siirtokelpoisten päiväkotien käyttö tuo lisäksi joustoa kuntien ja kaupunkien tilaratkaisuihin.
– Päivähoitopaikkojen tarpeen ennustaminen on melko hankalaa, ja siirtokelpoisilla rakennuksilla voimme joustavammin muokata tiloja tarvetta vastaavaksi. Kymmenen vuoden päästä alueen ikärakenne saattaa olla jo aivan toinen, ja silloin on hyvä että kenties tyhjilleen jäävät tilat eivät jää rasittamaan kaupungin taloutta, Kivilä sanoo.

Lue lisää Tilat-lehdestä no 14 >

”Eteistilat ovat toimivat. Se, että jokainen ryhmä kulkee sisään ja ulos omista sisäänkäynneistään, on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi. Eteistilojen paneeliseiniin on mahdollista kiinnittää erilaisia koriratkaisuja, joissa lasten tavarat pysyvät järjestyksessä ja omilla paikoillaan – merkittävä asia päiväkodin toiminnassa.”

Marjo Lammes, päiväkodinjohtaja