Vapaalan päiväkoti

Vapaalanpolku 12, 01650 VANTAA

Päiväkoti

Valmistumisvuosi

2022

Neliöt

1500 m2

Vapaalan päiväkotipaviljonki vastaa Myyrmäen suuralueen varhaiskasvatusikäisten lasten määrän kasvuun

Vantaan kaupungin linjausten mukaisesti, uusien tilojen tulee olla turvalliset sekä terveelliset. Päiväkoti korvaa vuonna 1970 rakennetun Vapaalan päiväkodin, joka on käyttöikänsä päässä ja jota ei ole kokonaistaloudellisesti kannattavaa korjata. Paviljongilla korvataan myös päiväkotikäytöstä poistuvan Virtatien tilat.

Vantaan kaupunki vuokraa uuden kohteen sopimuksen mukaan vähintään kesään 2032 saakka. Sisätilan pinnat ja kiintokalusteet on suunniteltu yhteistyössä sisustusarkkitehtitoimisto Kalliomaan sekä päiväkodin henkilökunnan edustajien kanssa. Julkisivua koristaa pystyladottu puupaneeli ja joillakin seinillä julkisivua elävöittävät sävytetyt laudat. Nämä rytmittävät luonnonpuuta ja tuovat julkisivuun modernia leikkisyyttä, joka sopii päiväkodin käyttäjilleen erinomaisesti.

– Uusien tilojen tulee olla Vantaan kaupungin linjausten mukaisesti turvalliset sekä terveelliset. Kaupunki on menossa kohti Green Deal-tavoitteita. Vähäpäästöinen rakentaminen kuten energiatehokkuus on yksi huomispäivän avainsanoista, kertoo Annika Varsio, Vantaan kaupungin tilakeskuksen rakennuttamisen projektipäällikkö.

 

Lue lisää Vapaalan päiväkodista täältä

Kyllä kiitos! Toivon yhteydenottoa koskien kohdevierailua.

X
Nimi(Pakollinen)

Kohdevierailulle?