Viialan koulukampus, Akaa

Turuntie 1, 37830 Akaa

Koulu

Valmistumisvuosi

2018

Neliöt

7000 m2

Viialan koulukampus tarjoaa turvalliset tilat 840 oppilaalle

Akaalla kolmessa koulussa oli havaittu sisäilmaongelmia ja kun tarkemmissa tutkimuksissa kaikista paljastui rakenteellisia vaurioita, tuli uusien tilojen tarve nopeasti akuutiksi. Kilpailutus ja hankintapäätös Viialan koulukampuksen tiloista tehtiin syksyllä 2017 ja sen jälkeen ensimmäinen rakennus otettiin käyttöön vielä samana vuonna.

Viialan koulukampus käsittää seitsemän rakennusta, joissa on tilaa yhteensä 7000 m².
– Meillä on nyt käytössämme uudet ja nykyaikaiset tilat 900 oppilaalle ja henkilökunnan jäsenelle. Viimeisimpänä uuteen rakennukseen pääsivät muuttamaan 120 Rasin koulun oppilasta ja saimme käyttöömme myös koulukampuksen sydämen, taito- ja taideaineiden rakennuksen, sanoo Viialan yhtenäiskoulun rehtori Saija Montonen.

Koulun henkilökunta on osallistunut aktiivisesti uusien tilojen suunnitteluun.
– Varsinkin taito- ja taideaineiden rakennuksen suunnittelussa olemme tehneet tiivistä yhteistyötä Parmacon ja vastaavan arkkitehdin kanssa. Kaiken kaikkiaan tilat ovat nykyaikaiset ja mahdollistavat opetussuunnitelman mukaisen toiminnan esimerkiksi musiikissa ja kuvaamataidossa, mutta erityinen ilonaihe meille ovat teknisen työn sekä kotitalousluokkien tilat. Entisiin sokkeloihin verrattuna tilat ovat avarat ja siten helposti valvottavat, mikä parantaa erityisesti turvallisuutta, Montonen kertoo.

Akaan kaupungin kiinteistöpäällikkö Henri Salonen kiittelee projektin sujuvuudesta.
– Kiitos Parmacon ammattimaisen toiminnan ja joustavuuden, aikataulut pitivät kiireestä huolimatta ja pääsimme kalustamaan uusia rakennuksia hyvissä ajoin ennen uuden lukuvuoden alkua. Yhteistyö on koko ajan ollut sujuvaa, ja haasteista huolimatta olemme onnistuneet katsomaan samaan suuntaan.

Lue lisää Tilat-lehdestä nro 13

Viialan koulukampus kuuluu vakiomallisiin rakennuksiimme. Tutustu tästä koulussa käytettyyn keskikoulu-rakennusmalliin.

Kyllä kiitos! Toivon yhteydenottoa koskien kohdevierailua.

X
Nimi(Pakollinen)

Kohdevierailulle?