Ruokolahden Kirkonkylän koulu saa neljä uutta koulurakennusta

Tiedote

Sisäilmaongelmista kärsineet Ruokolahden Kirkonkylän koulun oppilaat ja henkilökunta pääsevät tänä syksynä uusiin tiloihin, kun Parmacolta vuokratut koulurakennukset valmistuvat. Rakennuksista ensimmäinen on jo luovutettu. Loput kolme rakennusta luovutetaan koulun käyttöön lokakuussa.

Neljän koulurakennuksen yhteensä noin 2 400 neliön kokonaisuus käsittää alakoulun ja yläkoulun tavanomaisten luokkahuoneiden lisäksi luokat fysiikan, kemian, musiikin, kuvataiteen ja tekstiilitöiden opetukselle, kotitalousluokan keittiöineen sekä täysimittaiset teknisen työn opetustilat puutyö-, metallityö- ja konesaleineen. Erityisopetukselle, koulun henkilökunnalle ja jakelukeittiölle on omat tilansa.

– Ruokolahden Kirkonkylän koulun uudet koulurakennukset ovat siirrettäviä uudisrakennuksia, jotka täyttävät kaikki pysyvän rakentamisen edellyttämät määräykset. Opetustilat kiintokalusteineen on suunniteltu Ruokolahden Kirkonkylän koulun käyttöä varten, joten ne vastaavat nykyaikaisen opetuksen tarpeita niin alakoulun kuin yläkoulunkin osalta, sanoo Parmacon myyntijohtaja Mikko Ruopio. Rakennukset on liitetty kaukolämpöön ja ne on varustettu määräysten mukaisella koneellisella tulo- ja poistoilmanvaihdolla, jossa on lämmön talteenotto.

KOULU- JA PÄIVÄKOTIRAKENNUSTEN VUOKRAAMINEN YLEISTYY

Koulu- ja päiväkotirakennusten vuokraaminen yleistyy maassamme. Käyttötarkoitukseensa suunniteltu vuokrapäiväkoti- tai -koulurakennus tai vaikkapa näiden yhdistelmä on kunnalle riskitön ja kustannustehokas ratkaisu, joka ei lisää kunnan velkaantumista. Se on myös omistamista huomattavasti taloudellisempi vaihtoehto erityisesti silloin, kun tilojen tarve ja käyttötarkoitus muuttuvat ajan myötä. Ruokolahden kunta on arvioinut Ruokolahden Kirkonkylän neljän koulurakennuksen tarveajaksi kolme vuotta. Kun rakennuksia ei enää tarvita, Parmaco siirtää ne pois.

Lisätietoja Parmacon myyntijohtaja Mikko Ruopio, puh. 0400 392 977.