Iskällans förskola i Kungälv växer med två avdelningar i ny förskolebyggnad

Pressmeddelande

Kungälv växer rejält och det byggs många nya bostäder i framför allt stadsdelarna Kärna, Ytterby och Tjuvkil. I väntan på nya permanenta förskolor i Ytterby och Tjuvkil utökar nu förskolan Iskällan sin verksamhet med en extra förskolebyggnad. Den nya förskolebyggnaden är i bruk sedan ett par veckor och den kommer att vara på plats i minst tre år.

 –  Vi blev alla glatt överraskade över hur fin den nya förskolebyggnaden är. Det är en modern och funktionell byggnad som känns välkomnande och som möter våra behov på ett bra sätt. Vi är alla glada att få jobba i nya och fräscha lokaler, och det känns bra att kunna erbjuda pedagogerna och barnen en fin lär- och arbetsmiljö, säger Charlotta Nilsson, rektor för Iskällans förskola.

Den nya förskolebyggnaden är 389 kvm stor och rymmer 36 barn i åldern 1–5 år samt personalstyrkan på sex personer. Den yteffektiva byggnaden består av två traditionella avdelningar med en dörr emellan dem, ett allrum med lekrum och ateljé, ett större personalrum, ett omklädesrum och ett kontor/samtalsrum, en tillgänglighetsanpassad toalett, hall med torkskåp och vask samt ett våtrum med skötrum och två toaletter.

 – Detta projekt har varit väldigt inspirerande och samtidigt utmanande då det från första början var ett pressat tidsschema. Tack vare ett bra samarbete med kommunen och kommunens leverantörer lyckades vi få klart förskolan i utsatt tid. Alla har varit lösningsorienterade och alla har gjort sitt yttersta för att få till det, säger Eric Sjöö, regionchef på Parmaco.

Utemiljön är inte färdigställd utan blir det senare i vår. Rektor Charlotta Nilsson ser fram emot när utemiljön är helt iordningställd och klar. 

–  Den nya förskolebyggnaden är placerad lite på sned uppe på en liten kulle med en mindre träddunge bakom. Det kommer bli så fint när allt är helt färdigt! Barnen och pedagogerna är förväntansfulla.

Ritning av den nya förskolebyggnaden i Kungälv.

 

För mer information, kontakta:

Charlotta Nilsson
Rektor Iskällan och Rödhakenns förskoleenhet
mobile: 0705 700 863
email: charlotta.nilsson@skola.kungalv.se       

Eric Sjöö
Regionchef Väst, Parmaco
mobile: 072 734 54 55
email:
eric.sjoo@parmaco.se