Jukka Joutsenkoski utsedd till koncernchef för Parmaco Group

Pressmeddelande

Styrelsen för Parmaco Group har utsett Jukka Joutsenkoski (M.Sc) till bolagets koncernchef. Han tillträder sin position den 1 november 2022, men börjar arbeta för företaget redan den 1 september 2022. Fram till dess att Jukka Joutsenkoski tillträder kommer Juha Antola att verka som tillförordnad koncernchef. Ari Lehtoranta lämnade sin operativa roll som tillförordnad koncernchef den sista juli, men blir kvar i bolagets styrelse.

Jukka Joutsenkoski har en lång erfarenhet från olika ledande positioner inom försäljnings- och ledarskapsutveckling inom KONE Corporation både i Europa och i USA. Han har även arbetat som managementkonsult inom internationella affärer för McKinsey & Company. Jukka Joutsenkoski kommer närmast från KONE där han var regiondirektör för deras nordtyska verksamhet.

”Parmacos fantastiska tillväxthistoria och dess motiverade och kompetenta team lockade mig om att bli en del av företaget. Jag tror att min internationella erfarenhet och min vision om att bygga en öppen och stödjande företagskultur, och inte minst att accelerera tillväxten, kommer att hjälpa Parmaco att ta nästa steg framåt i sin framgångssaga”, säger Jukka Joutsenkoski.

Leif Gustafsson, styrelseordförande i Parmaco Group säger: ”Vi är mycket glada för att Jukka ansluter till vårt företag. Jukka har lång erfarenhet från projekt-, service- och underhållsverksamhet. Han har också många års internationell erfarenhet som kommer att underlätta implementeringen av vår strategi. Hans expertis och erfarenhet, tillsammans med Parmacos nuvarande team, är precis vad styrelsen har letat efter. Jag vill även på styrelsens vägnar tacka Ari för hans stora bidrag som tillförordnad vd, och jag ser fram emot vårt fortsatta samarbete i styrelsen.”