Nu får alla elever plats på Klockarhagsskolan

Pressmeddelande

Klockarhagsskolan i Hällefors fortsätter att växa. Under de senaste åren har elevantalet ökat med över 100 elever och utrymmet räckte inte längre till. På kort tid behövde en lösning komma på plats. En dynamisk Parmaco-skola upphandlades och i maj började skolan byggas. Lagom till skolstart stod skolan klar och idag invigs den av Kommunstyrelsens ordförande Annalena Järnberg.

– Hela processen har gått jättesnabbt och plötsligt står vi här med en till skola och mycket extra utrymme! Skolan rymmer alla våra femmor och sexor, totalt cirka 120 elever, och klassrummen är lagom stora, ljusa och fräscha, säger Jenny Liodden, rektor på Klockarhagsskolan.

Den nya skolan som är en del av Klockarhagsskolans fyra olika skolbyggnader, har byggts på en del av skolgården som var eftersatt och oanvänd. Kommunens projektledare Mikael Pulkkinen säger att det var väldigt smidigt att kunna använda denna yta och därmed inte behöva minska skolgården eller ta en fotbollsplan i besittning.

– När Parmaco satte igång med det förberedande markarbetet i mitten av maj och sedan själva bygget i juni, var det många kommentarer om att vi aldrig kommer att hinna. Men det hann bli klart i tid, även om det återstår en del mindre fix, och nu står vår nya skola här. Verksamheten har blivit positivt överraskad även när det gäller arbetsmiljön och hur skolan ser ut, vilket såklart är extra roligt, säger Mikael Pulkkinen, projektledare på Hällefors kommun.

Skolan invigs av Kommunstyrelsens ordförande

Torsdagen den sjätte september klockan 13.00 invigs den nya skolan. Kommunstyrelsens ordförande Annalena Järnberg kommer att hålla ett invigningstal och klipper bandet tillsammans med den nya skolans elever. Eleverna själva kommer att visa sin nya skola för de inbjudna gästerna bestående av inbjudna politiker, tjänstemän, byggnadsentreprenörer, personal och Klockarhagsskolans elever i årskurs 4–6. Därefter bjuds det på cider, glass och kaffe.
Den nya skolan är 1 006 kvadratmeter stor, består av två våningar med fyra klassrum och angränsande grupprum på varje plan. På första planet har personalen ett stort personalrum där alla har sina arbetsplatser, vilket är mycket uppskattat. Skolan kommer att vara på plats enligt kontraktet i fem år.
– Parmaco är ett finskt bolag som har funnits länge i Finland. Denna skola är lite extra speciell för oss, för att vi levererade en fabriksny flyttbar skola till kommunen på så kort tid. Nu hoppas vi att elever, lärare och annan personal värdesätter den fina arbetsmiljön, säger Thomas Jansson, Sverigechef på Parmaco.
Klockarhagsskolan ligger i centrala Hällefors med närhet till bibliotek, fotbolls-och skridskoplan. Skolan är ombyggd och tillbyggd och från vårterminen 2012 går alla elever i Hällefors, från förskoleklasser till nionde klass, på Klockarhagsskolan.

För mer information, kontakta:
Jenny Liodden, Rektor Klockarhagsskolan, tel. 0591-64173, mail: [email]jenny.liodde@hellefors.se[/email]
Mikael Pulkkinen, Samhällsstrateg/projektledare på Hällefors kommun, tel:0591–64108 [email]mikael.pulkkinen@hellefors.se[/email]
Thomas Jansson, Country Manager, Sverige: 072-560 54 55, [email]thomas.jansson@parmaco.se[/email]