Nya roller i Parmacos styrelse och ledning

Pressmeddelande

Nya roller i Parmacos styrelse och ledning

Parmaco välkomnar Maria Vallejo och Rikard Nyhrén som en del av ett fortsatt engagemang för tillväxt och expansion av verksamheten.

Stockholm, Sverige – 13 juni 2023 – Parmaco är en ledande leverantör av högkvalitativa modulbyggnader för social infrastruktur. Idag stärker Maria Vallejo och Rikard Nyhrén Parmacos ryggrad och träder in i styrelse- respektive vd-posten i Sverige.

Utvidgningen av styrelsen och utnämningen av en ny VD för Sverige är en del av Parmacos åtagande att utöka sin verksamhet i Norden och fortsätta expandera till andra geografiska områden. Efterfrågan på dynamiska byggnader har ökat i en tid då kunder värdesätter flexibilitet mer än någonsin på grund av ständigt föränderlig demografi.

Maria Vallejo för med sig lång erfarenhet till styrelsen efter att ha arbetat som rådgivare och investerare och stöttat onoterade bolag i deras tillväxtresa med fokus på att anpassa finansiell rapportering till affärsstrategi, realisera kontanter och förbättra affärs- och finansiella processer.

Hon har arbetat i internationella sammanhang som CFO och har lett flera förvärv, integrationer, carve-outs och börsintroduktioner. Hon tillbringade också åtta år på PwC och KPMG som konsult, och arbetade med private equity bolag och företag i olika operationella DD-projekt samt post-deal-improvement.

”Jag är glad över att gå med i Parmacos styrelse vid denna avgörande tidpunkt för företaget, eftersom det fortsätter att växa och expandera både lokalt och internationellt” säger Maria Vallejo. ”Jag ser fram emot att arbeta med det talangfulla teamet på Parmaco och bidra med min kunskap och expertis för att stödja företagets strategiska mål.”

Rikard Nyhrén träder in som VD för Parmacos svenska marknad. Han har många års erfarenhet i fastighetsbranchen efter att ha haft befattningar i flera ledande bolag. Hans senaste roll var som COO på Newsec, med ansvar för Norden och Baltikum. Dessförinnan var han ansvarig för det svenska fastighetsbeståndet för Hemsö.

”Här finns tydliga affärsmöjligheter att hjälpa till med offentlig sektor och möta upp ett demografiskt behov. Parmaco erbjuder en högkvalitativ, anpassningsbar dynamisk byggnad som kan öka eller minska i storlek efter kundens behov, samt flytta över tid.

Med min bakgrund inom social infrastruktur har jag sett nya behov växa fram. Parmaco erbjuder en modell där den offentliga sektorn behåller rådigheten över fastigheten.

Vår position är unik och vi etablerar oss på en marknad med stor potential. Med starka finansiärer i ryggen ska vi ha en väldigt kraftig tillväxt. Vi vill ha nya affärer, säger Rikard Nyhrén”.

”Medan Parmaco stärker sin europeiska närvaro är vi glada att välkomna Maria Vallejo och Rikard Nyhrén” säger Leif Gustafsson, styrelseordförande i Parmaco. ”Maria och Rikard berikar företaget med värdefull erfarenhet och expertis. Med deras ledarskap och vägledning är vi övertygade om att Parmaco kommer att fortsätta att blomstra och växa som ett ledande paneuropeiskt företag under de kommande åren”.

”Vi är mycket glada över att ha Rikard i vårt team. Vi uppskattar hans gedigna erfarenhet från fastighetsbranschen och hans beprövade meritlista över växande företag. Hans mångåriga erfarenhet av ledarskap kommer att vara ett värdefullt tillskott i vår tillväxtstrategi. Hans kompetens och erfarenhet passar väl in i det nuvarande Parmaco-teamet” kommenterar Jukka Joutsenkoski, Parmacos koncernchef.

Parmacos aggressiva rekryteringsfas inleddes i slutet av 2022 i och med styrelsens rekrytering av Torborg Chetkovich, som en viktig komponent i att avancera deras tillväxtplan. Torborgs fokus på just kompletterande tillväxtmarknader och att dra nytta av Parmacos hållbarhetsegenskaper kändes som en naturlig match.

Torborgs har dryga 30 år av erfarenhet från transport-, fastighets- och infrastruktursektorn och flera ledande befattningar och styrelseuppdrag, för närvarande som Managing Director om Private Infrastructure Europe på Partners Group, ett ledande globalt privat investeringsbolag och majoritetsägare av Parmaco på uppdrag av sina kunder.

Om Parmaco

Parmaco är ett snabbt växande företag inom den modulära byggbranschen som tillhandahåller skräddarsydda och innovativa lösningar för en rad sektorer, inklusive offentliga byggnader, skolor, sjukvårdsinrättningar och kontorslokaler. Med över 30 års erfarenhet levererar Parmaco byggnader av hög kvalitet som kan skräddarsys för att möta specifika kundkrav. För mer information, besök https://www.parmaco.fi/sv/

Presskontakter:

Jukka Joutsenkoski

jukka.joutsenkoski@parmaco.fi

Rikard Nyhrén

rikard.nyhren@parmaco.se

Milaja Aronen

milaja.aronen@parmaco.fi