Alsike skola, utvidgning

Morkullegatan 10, Knivsta Sverige

Förskola

Kvadrater

1474 m2

Sedan höstterminen 2015 hyr Alsike skola en dynamisk skola från Parmaco. Skolan är mycket populär både bland personal och elever och det är många som tror att det är en permanent skola. Med sina gedigna trädetaljer och rustika stil ser skolan helt enkelt ut som en skola som alltid kommer stå där. Nu har även denna skola blivit för trångbodd, vilket snabbt gick att lösa med en tillbyggnad som direkt smälte in i den befintliga skolan.

Parmaco valdes som leverantör och etablerade skolbyggnaden på bara tre månader. När höstterminen började stod Alsikes dynamiska skolbyggnad klar och redo att möta eleverna. Projektchef Tomas Lindgren på Knivsta Kommunfastigheter sade vid den tiden:

– Jag är väldigt imponerad av hur Parmaco kunde leverera så snabbt och att byggnaden var inflyttningsbar inom loppet av ett par månader – under sommaren dessutom. Det var en heroisk insats! Det märks att de vet vad de gör, de kan sitt hantverk.

Dessa ord betydde då särskilt mycket för Parmaco eftersom Alsike skolan faktiskt var den allra första dynamiska skolan i Sverige då Parmaco precis hade etablerat sig i Sverige.
Skolbyggnaden är 1 036 kvadratmeter stor och rymmer åtta klassrum med grupprum, förråd, korridor, hiss och nio toaletter. Kontraktet på byggnaden skrevs för tre år. Men skulle tillväxten öka ytterligare och behoven utökas under hyrtiden kunde den dynamiska byggnaden lätt byggas till och anpassas efter aktuella behov – vilket nu också har gjorts.

”VI får ofta höra att folk tror att det är en permanent byggnad. Detta är ett gediget hus som ser platsbyggt ut istället för den vanliga baracken. Tillbyggnaden håller samma fina stil och smälter väl in. Parmaco har verkligen lyckats med detta gedigna bygge”

– Lars Hedman, driftchef på Knivsta Kommunfastigheter