Bäckahagens skola, Stockholm

Skebokvarnsvägen 55, 124 33 Bandhagen

Skola

År för färdigställande

2021

Kvadrater

980 m2

Yteffektiv skolbyggnad som rymmer dubbelt så många klassrum per våningsplan än de vanliga modullösningarna.

Bäckahagens skola ligger i Bandhagen i södra Stockholm. Grundskolan har totalt 720 elever från förskoleklass upp till årskurs nio. Medan skolan ska renoveras och byggas ut finns det nu en ny skolbyggnad där förskolan, nästan hela lågstadiet samt skolans fritidsverksamhet kommer ha sin hemvist under några år framöver.

”Det var skönt att inte behöva flytta till en annan skola och vår nya skolbyggnad fungerar mycket bra. Det har kommit många reaktioner om att den nya skolan ser ut som en riktig permanent byggnad, och inte en tillfällig som bara kommer vara här under en begränsad tid. Det är en bra och funktionell skolbyggnad och både elever och lärare är jättenöjda”, säger Lidya Özen, Biträdande rektor F-3.

Den nya tvåvåningsbyggnaden är 980 kvm stor och består av åtta olika klassrum, med fyra klassrum på varje våningsplan. Klassrummen är stora, ljusa och väl ljudisolerade. Varje klassrum har egen diskbänk vilket uppskattas extra mycket nu under pandemin när barnen måste tvätta händerna hela tiden. Det finns även flera grupprum och arbetsrum för personalen och många toaletter på varje våningsplan.

Parmacos breda moduler är de enda på marknaden där klassrummen kan ligga mitt emot varandra istället för på rad efter varandra i en lång korridor. Det gör byggnaden mer yteffektiv; på en liten yta får man flera extra användbara kvadratmetrar som kan underlätta undervisningen och som skapar gemenskap mellan parallellklasserna som nu kommer närmare varandra. De breda korridorerna mellan klassrummen kan användas som möbleringsbara samlingsytor och kapprum.

Bäckahagens skola, Stockholm

Ja tack! Kontakta mig gärna angående ett referensbesök!

X
Namn(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Referensbesök