Landmäteregatan 21, Göteborg

Lantmätaregatan 21, 417 06 Göteborg

Förskola

Kvadrater

1 391 m2

Parmacos första förskola i Sverige

Förskolan Lantmätaregatan 21 är 1 391 kvadratmeter stor och rymmer 150 barn och 28 pedagoger. Det finns åtta olika avdelningar och lokalerna är anpassade för lek, lärande och utforskande. Utegården är stor, kuperad och bjuder in till många olika lekmöjligheter. Förskolan är dessutom den första i sitt slag i Göteborg Stad som delvis inriktar sig på teknik och digitalisering.

Processen var snabb efter att beslutet togs under våren 2017: efter förberedande markarbete och asfaltering kunde förskolemodulerna ställas på plats i juni och vara inflyttningsbara i augusti. Det är stora och luftiga rum med gott om plats och med färgglada alster som barnen gjort och som pryder väggarna. Varje avdelning har en egen köksavdelning med matbord och stolar och det finns även ett stort och rymligt kök där maten tillagas varje dag.

– Vi trivs väldigt bra i vår nya förskola. Lokalerna är ljusa, fräscha och ytterväggarna är väl isolerade. Personalen är särskilt nöjd med hur de olika avdelningarna är planerade och att förskolan är så funktionell, säger Förskolechef Rialda Hafizovic.