Suomalainen Parmaco avaa oven Saksan markkinaan yrityskaupan avulla

Tiedote

mobispace

Suomen johtava dynaamisten vuokrarakennusten tarjoaja Parmaco Oy on ostanut enemmistöosuuden (51 %) saksalaisesta moduulisuunnitteluun ja -rakentamiseen erikoistuneesta mobispace GmbH:sta.

Suomalainen Parmaco tarjoaa julkisen sektorin asiakkailleen joustavan ja laadukkaan vuokratalokonseptin, jonka avulla kunnat ja kaupungit voivat sopeutua väestörakenteen muutoksiin. Yrityskauppa on osa Parmacon kansainvälistymisstrategiaa ja mahdollistaa Parmacon laadukkaan dynaamisen vuokrausmallin tuomisen saksalaisten asiakkaiden saataville. 

Mobispace on modulaariseen, korkealaatuiseen ja kestävään puusuunnitteluun ja -rakentamiseen keskittyvä kasvuyritys, joka toimii Saksan markkinoilla. Mobispace vuokraa asiakkailleen modulaarisia rakennuksia, kuten kouluja, päiväkoteja ja toimistorakennuksia.

”Olen iloinen voidessani ilmoittaa yritysostostamme ja yhteistyön aloittamisesta Saksan johtavan modulaarisen suunnittelu- ja rakennusyrityksen, mobispacen, kanssa. Nykyaikaisissa yhteiskunnissa joustaville ratkaisuille on luontainen tarve, kun tilatarpeiden ennakointi ja palveluverkon suunnittelu on haastavaa. Siksi tällaisten ratkaisujen kysyntä kasvaa myös Keski-Euroopassa. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä Euroopan unionin asettamiin uusiin ja tiukempiin rakentamiskriteereihin kestävän kehityksen osalta. Parmacon palvelukonsepti, jossa rakennuksia voidaan siirtää osittain tai kokonaan ja käyttää uudelleen alkuperäiseen tarkoitukseensa, perustuu täysin kiertotalouden periaatteisiin. Näin kunnat ja kaupungit voivat rakentaa joustavasti tarvitsemansa tilat, jotka täyttävät huomisen kriteerit jo tänään. Tämä yrityskauppa avaa meille loistavan väylän tuoda lisäarvoa saksalaisille asiakkaille dynaamisten tilaratkaisujen avulla ja toimii myös todisteena Parmacon merkityksestä uusille kumppaneille sekä luo pohjaa uusille yritysostoille Keski-Euroopassa”, kommentoi Parmaco Groupin toimitusjohtaja Jukka Joutsenkoski.

”Uusi omistaja mobispacessa on meille suuri mahdollisuus ja erittäin merkittävä virstanpylväs mobispacen matkalla. Yrityskauppa antaa meille mahdollisuuden kehittää modulaarista konseptiamme edelleen vahvan ja kokeneen kumppanin kanssa ja palvella laajempaa asiakasverkostoamme paremmin. Parmaco ei ole vain vakaa osakkeenomistaja, vaan myös todellinen edelläkävijä moduulivuokrausliiketoiminnassa, ja näemme monia synergioita ja yhteistyömahdollisuuksia, jotka hyödyttävät asiakkaitamme”, sanoo mobispacen toimitusjohtaja Christine Grimm.

 

Lisätietoja:

Parmaco Group Oy

Jukka Joutsenkoski, CEO

Puh. 044 376 4422

jukka.joutsenkoski@parmaco.fi

www.parmaco.fi

Julkaisemattomat, tulostettavat kuvat: anna.elo@parmaco.fi

 

mobispace GmbH

Christine Grimm, Toimitusjohtaja

c.grimm@mobispace.de

www.mobispace.de