Tarjottimella terveellinen sisäilma

Blogi

Vietämme sisätiloissa 90 % ajastamme, joten luonnollisestikin sisäilmaongelmat ovat tällä hetkellä yksi puhutuimmista aiheista yhteiskunnassamme. Sisäilmahyvinvointi koostuu paitsi puhtaasta hengitysilmasta, myös tarkoitukseen sopivista tiloista, joiden ilmanlaatua tarkkaillaan suunnitelmallisesti koko rakennuksen elinkaaren ajan.

Hallituksen kymmenvuotisen Terveet tilat 2028 -ohjelman tähtäimessä ovat terveelliset ja turvalliset rakennukset sekä tyytyväiset käyttäjät. Kunnissa tehdään jo paljon hyvää työtä sisäilman laadun parantamiseksi. Kuntien oma aktiivisuus onkin avainroolissa, jotta tulevaisuudessa jokaisella meistä on mahdollisuus terveisiin sisätiloihin.

Hienoa, että asia nousee esille ja puhtaan sisäilman merkitys otetaan tosissaan. Se, että rakennuksien terveelliseen sisäilmaan halutaan panostaa ja kiinnittää huomiota, on meille mieluisaa kuultavaa, toteaa Pekka Inkinen, Parmaco Healthin liiketoimintajohtaja.

Parmaco Health-rakennus toteutetaan terveellisen sisäilman ehdoilla

Asiakkaidemme yksi tärkeimmistä toiveista on rakennuksen puhdas ja terveellinen sisäilma. Meillä dynaamiset rakennukset suunnitellaan aina terveellisen sisäilman ehdoilla ja tulevan käyttötarkoituksensa mukaan. Testaamme ristiin rakennustemme homevapaiden materiaalien ja kemikaalien yhteensopivuuden sekä otamme huomioon kosteus-, lämmönvaihtelu- ja hiilidioksiditasomuutokset.

Rakennuskemikaalien yhteensopivuus vaikuttaa sisäilman laatuun erittäin merkittävästi. Kaikki käyttämämme materiaalit testataan aina ristiin, ettei mitään epätoivottuja yhdisteitä pääse syntymään. Rakennustemme rungon teräskennoelementit eivät sisällä orgaanisia aineita, joten ne eivät tarjoa otollisia olosuhteita mikrobikasvustolle eivätkä homeelle, kertoo Pekka Inkinen.

Kun teräskennomoduulit valmistetaan tehtaallamme sateelta ja muilta sään vaihteluilta suojassa lähes valmiiksi, ei rakenteisiin pääse kertymään kosteutta. Kiinteistön luovuttamisen jälkeenkin tutkimme jatkuvasti anturein eri puolilla rakennusta käytön aikaista sisäilman laatua.

Modulaarisen rakennusratkaisumme perustana toimii FIXCEL®-teräskenno, jonka jäykkä rakenne mahdollistaa suurien tilaelementtien valmistamisen tehdasolosuhteissa ja moduulien siirtämisen rakennuspaikalle ilman rakenteellisen elämisen tai homehtumisen riskiä. Parmaco Health-rakennus on toimiva, muuntojoustava ja laadukas ratkaisu esimerkiksi kouluiksi, päiväkodeiksi ja sairaaloiksi. Teräskennon suurimpia etuja ovat energiatehokkuus ja puhdas sisäilma, jotka ovat Parmaco Healthin rakennuksissa vailla vertaansa.

Käyttötarkoitukseensa tarkoin suunniteltu pitkäikäinen rakennus, jossa on terveellinen ja turvallinen sisäilma, ja jonka pystyy toimittamaan lyhyessä ajassa, on ekologista, kustannustehokasta ja järkevää rakentamista.