Mikko Suban, asiakaspäällikkö

Kiekkoilu myyntityön vastapainona

Mikko on koulutukseltaan tradenomi pääaineenaan markkinointi ja viestintä. Opiskelujen jälkeen hän teki lähes 15 vuotta töitä yritysvakuutusten parissa. Parmacolle Mikko tuli 2015 toukokuussa.

– Kun jäin vakuutusyhtiöstä pois, päätin etten hae mitään ennen vuoden vaihdetta. Kävin kuitenkin kesällä yhdessä haastattelussa, mutta silloin jäin hopeasijalle. Jonkin ajan kuluttua huomasin, että Parmaco haki myynti-ihmistä. Haastattelemassa oli sattumoisin sama heppu kuin kesällä toisessa paikassa, Antolan Juha, ja kävi niin mukavasti, että pääsin tänne.

Parmacon toimiala herätti monenlaisten yritysten parissa työskennelleen kiinnostuksen.

– Olin tehnyt vakuutuksia yrityksille A:sta Ö:hön, mutta tällaiseen toimialaan en ollut koskaan törmännyt. Että joku tekee taloja ja vuokraa niitä! Tulin tosi avoimin mielin ja innokkaana. Vahva yhtäläisyys edelliseen työhön on se, että asiakkaiden tarpeiden kuunteleminen on tärkeää. Sen vuoksi varmasti sisäistin asioita nopeasti.

Mikon asiakkuudet ovat Etelä-Suomessa.

– Alueeseeni kuuluu nelisenkymmentä kuntaa, joita kierrän tapaamassa teknisen osaston ihmisistä kunnanjohtajiin. Pyrin tapaamaan mahdollisimman paljon myös poliitikkoja, esimerkiksi sivistys- ja kiinteistöpuolen päättäjiä, jotta he osaisivat tarpeen tullen vaatia tekniseltä osastolta sopivia tiloja, Mikko kertoo.

Työssä häntä motivoi se, että töihin on kiva tulla joka päivä.

– Voin vilpittömästi sanoa, että tämä on positiivisin työyhteisö, missä olen ollut – siitäkin huolimatta, että välillä on tosi kiire. Ja kun ajattelee niin, että vakuutusyhtiössä numeroita riittää ja siellä isossa kuvassa yksi kauppa ei tunnu niin merkittävältä, mutta täällä se tarkoittaakin töitä noin 250 henkilölle.

Liikunta auttaa jaksamaan

– Vapaa-ajalla yritän urheilla, että jaksan istua autossa. Se tarkoittaa kuntosalia, pallopelejä ja ulkoilua. Teen myös Suomen jääkiekkoliitolle ja SM-liigalle otteluvalvontaa. Meitä otteluvalvojia on Tampereella kolme. Toimenkuvaan kuuluu muun muassa tuomareiden kouluttamista ja palautteen vastaanottamista joukkueilta.

Aiemmin Mikko pelasi jääkiekkoa itse ja toimi sen jälkeen SM-liigassa linjatuomarina.

– Nyt juoksen läppäri kainalossa jäähalleilla. Otteluvalvonta on hyvää vastapainoa työlle, sillä pelissä ei voi miettiä muuta. Fokus on oltava siinä hetkessä, koska kyseessä on myös pelaajien oikeusturva. Kokonaisuudessaan olen ollut 22 vuotta tekemisissä huippukiekon kanssa, Mikko ynnäilee ja hämmästyy vähän itsekin rupeaman pituudesta.