Erno Luukkonen, projektipäällikkö

Parasta on monipuolisuus

Erno Luukkonen tuli Parmacolle vuoden 2016 alussa asennustyönjohtajaksi ja vastaavaksi mestariksi.

– Näin Parmacon työnhakuilmoituksen ja päätin hakea. En tiennyt yrityksestä ennestään, mutta liiketoimintamallin tulevaisuudennäkymä vaikutti hyvältä.
Muutaman haastattelukierroksen kautta minut valittiin tehtävään.

Työnkuva oli Ernolle ennestään tuttu. Valmistuttuaan 2010 rakennusmestariksi Hämeen ammattikorkeakoulusta hän ehti työskennellä kahdessa yrityksessä työnjohtajana ja vastaavana mestarina. Myös elementtiasennus oli ennestään tuttua.

Projektipäällikön työnkuva monipuolinen

– Toimenkuvaani kuuluu muun muassa tarjouslaskenta, projektin aikataulutus, suunnittelun ohjaus, tuotannon valvonta, työmaan hallinta, osastojen välisenä linkkinä toimiminen, neuvottelut, asiakasyhteydenpito projektin aikana, kustannusseuranta ja -ennusteet, projektiraportointi sekä tietysti projektin kokonaisuuden päällepäsmäröinti niin, että kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä, Erno kertoo.

– Käyttäjiltä tulee paljon positiivista palautetta. Suurin osa on sitä, että luulivat saavansa peltikoppeja, mutta saivatkin ihan oikeita rakennuksia. Myös toimitusaikoja ihmetellään positiiviseen sävyyn.

Motivoitunut porukka tekee työstä mielekästä

– Viihdyn töissä, kun tekemistä on reilusti eikä tarvitse pyöritellä peukaloita. Vielä kun tekee töitä motivoituneiden ammattilaisten kanssa, se tekee omastakin työstä mielekkäämpää ja sujuvampaa. Omassa työnkuvassani parasta on monipuolisuus. Saan tehdä tiiviisti töitä yrityksen jokaisen osaston kanssa ja vaikuttaa asioihin haluamallani laajuudella. Moni asia on jo niin pitkälle kehitetty, että välillä saa vain tyytyväisesti myhäillen seurata, kun hommat luonnistuvat ja palaset loksahtelevat paikoilleen.

– Lisäksi täällä on hyvät etenemismahdollisuudet. Ehdin olla ensimmäisessä pestissä noin vuoden, kun minua pyydettiin projekti-insinööriksi. Mietiskelin sitä hetken, mutta siirtoa ei tarvinnut katua. Ehdin olla uudessa tehtävässä jälleen vuoden verran, kun etenin projektipäälliköksi. Viimeisen vuoden olen ollut mukana myös Ruotsin projektitoiminnassamme, joka on ollut tervetullut motivaattori ja ennen kaikkea mielenkiintoinen lisä työhön. Ruotsissa olen toiminut projektipäällikkönä kahdessa projektissa ja tehnyt lukuisia tarjouslaskentoja, jonka myötä on tullut tutuksi Ruotsin pätevä ja mukava henkilöstömme, asiakkaat, urakoitsijat, yhteistyökumppanit sekä hieman Suomesta poikkeava työkulttuuri.

Työnantaja kannustaa liikkumiseen

Parasta Ernon mukaan Parmacolla ovat työkaverit, työnantajan joustavuus ja liikkumiseen kannustaminen.

– Työnantaja tukee paljon liikkumista, ja jo ajatuksen tasolla tuntuu hyvältä, että jaksamisesta välitetään. Urheilen muutenkin monipuolisesti, mutta on hienoa, että liikkumista tuetaan työnantajan puolelta liikuntaedun muodossa. Työnantaja järjestää viikoittain ohjattua kuntosaliharjoittelua ja pari kertaa vuodessa erilaisia liikuntatapahtumia, kuten retkiluistelua, kartingia ja fatbikingia. Kyseiset tapahtumat parantavat samalla jo valmiiksi hyvää yhteishenkeä. Koska työporukka on samanhenkistä, tulee myös vapaa-ajalla harrastettua työkavereiden kesken muun muassa ulkojääkiekon, golfin ja padelin muodossa.