Maarit Auvinen, Tekninen johtaja

Toimivia kokonaisuuksia nopealla aikataululla

Maarit Auvinen työskentelee Parmacolla teknisenä johtajana. Hänen pestinsä alkoi puhelinsoitosta toimistusjohtaja Ossi Alastalolle kesällä 2017.

– Aloin edellisessä työpaikassani miettiä, että kaipaisin uusia haasteita. Otin suoraan yhteyttä Ossiin ja jo samassa puhelussa hän toivotti tervetulleeksi Parmacolle. Olimme olleet Ossin kanssa aikoinaan töissä Tilamarkkinat Oy:ssä, minne Parmaconkin juuret menevät. Täällä oli muitakin vanhoja työkavereita, Maarit kertoo.

Koulutukseltaan Maarit on talonrakennustekniikan diplomi-insinööri ja rakennusarkkitehti. Parmacolla hän on vastuussa projektien teknisestä suunnittelusta (rakenne, LVIA, sähkö). Maarit osallistuu myös tuotekehityshankkeiden eteenpäin viemiseen ja on osa Parmacon kansainvälistä teknistä ryhmää. Työnkuvaan kuuluu päivittäin yhteistyö Parmacon sisäisten tiimien ja ulkoisten yhteistyökumppaneiden sekä eri asiantuntijatahojen kanssa. Parmacolle tullessa Maaritin työnkuva muuttui jonkin verran.

– Edellisessä työpaikassani olin suurimman osan ajasta suunnittelupäällikkönä ja vastasin arkkitehtisuunnittelusta ja teknisen suunnittelun hankinnasta kohteisiin. Ihan viime aikoina vastasin enemmän tuotekehityksestä. Tuotekehitystä tehtäessä en ollut projektien kanssa tekemisissä niin laajasti kuin nyt täällä Parmacolla.

Hyvä tuote motivoi

– Työssäni motivoi se, että Parmacon tuotteet ovat hurjan hyviä. Ne ovat oikeita rakennuksia ja niissä on fiksua tekniikkaa. Saamme aikaan toimivia kokonaisuuksia nopealla aikataululla. Toki työ on haastavaa, mutta palkitsevaa, kun saa työskennellä sellaisen asian parissa, jonka itsekin uskoo olevan todella hyvä ja näkee, että tuotteella on tulevaisuutta ja potentiaalia.
Hyvälle tuotteelle riittää kysyntää ja tarve kasvaa jatkuvasti.

– Tempo kieltämättä yllätti. Se, miten paljon asioita tapahtuu samaan aikaan ja on palloja ilmassa. Eikä hiljenemisestä ole tietoa, Maarit nauraa.

Asioiden kulussa voi hänen mukaansa havaita tietynlaisen vuosikellon. Projekteja tehdään keväästä pitkälle syksyyn. Kun talvella on, ainakin periaatteessa, vähän rauhallisempi hetki, kehitetään tulevaisuutta.

– Tarkastelemme olemassa olevia suunnitelmia ja miten niitä voitaisiin parantaa entisestään; mietitään uusia tuotteita ja uusia tapoja tehdä asioita tai voisiko jotain tehdä fiksummin.

Vaikka työtä riittää, asioita viedään eteenpäin yhdessä.

– Kukaan ei jää yksin ja aina voi mennä kysymään, jos jotakin ei tiedä. Täällä on hyvä yhteishenki ja kivoja ihmisiä töissä. Se auttaa myös työssä jaksamisessa.

Parasta Parmacolla onkin Maaritin mukaan myönteinen ympäristö sekä virkeä ja eteenpäin menevä työyhteisö.

– Täällä ei keksitä verukkeita, miksi joku asia ei onnistu, vaan tartutaan asioihin ja mietitään, miten ne onnistuisivat, Maarit summaa.