Yhdessä tekemällä oppii parhaiten

– Tänä päivänä muutokseen sopeutuminen ja jatkuva kehittyminen ovat edellytyksiä yrityksen menestykselle ja kasvulle. Oman roolini näen ainakin nyt aluksi lähinnä fasilitaattorina: osallistan henkilöstöä miettimään strategian mukaisia kehittämiskohteita ja muokkaan näistä ajatuksista kokonaisuuksia, joilla strategiaa toteutetaan käytännössä, Jaakko sanoo.

Kehitysmyönteinen yritys

Jaakko on valmistunut diplomi-insinööriksi vuonna 2010 silloisen Tampereen teknillisen yliopiston Rakennustekniikan laitokselta. Valmistumisensa jälkeen hän on toiminut tutkijana ja konsulttina kaupunkikehityshankkeissa. Ensikosketuksen Parmacoon Jaakko sai nelisen vuotta sitten yhteisen tutkimushankkeen myötä.

– Osana väitöskirjatyötäni aloin Parmacon toimeksiannosta tutkia siirrettävien lainarakennusten mahdollisuuksia osana kuntien kiinteistöstrategioita. Tarkastelin esimerkiksi julkisten rakennusten tilatehokkuutta sekä sovitin yhteen nykyistä koulurakennuskantaa ja väestöennusteita, Jaakko kertoo.

Väitöskirja on vielä hieman kesken, mutta tutkimustietoa hyödynnetään jo osana kuntien kanssa käytävää vuoropuhelua.

– Minuun on tehnyt vaikutuksen se, että Parmaco on kiinnostunut tukemaan tutkimusta, joka tuottaa ei vain omaa bisnestään vaan alaa yleisestikin hyödyttävää tietoa julkisista kiinteistöhankkeista.

Yhdessä tekeminen innostaa

Tutkijan työssään Jaakko kertoo omaksuneensa paljon sellaisia taitoja, joista hän arvelee hyötyvänsä uudessa tehtävässään.

– Vahvuuksiani ovat varmasti isojen kokonaisuuksien hahmottaminen, analyyttinen ja objektiivinen lähestymistapa sekä kyky tarkastella asioita useilta kanteilta. Olen myös erittäin innostunut uuden oppimisesta ja vähitellen minulle alkaakin selvitä, miten monitahoinen ja kiinnostava yritys Parmaco onkaan!

Hyppy korkeakoulumaailmasta kaupalliselle puolelle tuntui Jaakosta tervetulleelta vaihtelulta.

– Olin alkanut kokea tutkijan työn melko yksinäisenä puurtamisena ja kaipasin enemmän yhteisöllisyyttä työpäiviini. Parhaimmillaan yhdessä tekeminen antaa kaikille mahdollisuuden oppia ja kehittyä – siitä hyötyvät niin työntekijät, yritys kuin asiakkaatkin. Parmacossa minut on otettu oikein positiivisesti vastaan, ja odotan, mitä kaikkea tulen oppimaan osaavilta kollegoiltani, hän sanoo.