Jari Leskinen, tuotannon työntekijä

Yrittäjyys vaihtui vakityöhön Leppävirran tehtaalla

Jari Leskisellä tulee pian täyteen 14 vuotta parmacolaisena – hän vaihtoi yrittäjyyden palkkatöihin ja aloitti tuotannon työntekijänä Parmacon Leppävirran tehtaalla vuonna 2005.
Täydellistä alan vaihtoa muutos ei tarkoittanut, sillä omassa yrityksessään Leskinen tarjosi muun muassa asennuspalvelua rakennusalalle. Yrittäjyyden vaihtaminen palkkatyöhön ei myöskään ollut erityisen suunniteltu.

– Jos nyt niin voi sanoa, niin päädyin Parmacolle vähän vahingossa. Eräs ystäväni oli ollut talossa töissä jo jonkun aikaa ja olin kuullut häneltä paljon hyvää. Kaikki sai oikeastaan alkunsa, kun tehtaan tuotantopäällikkö soitti ja kyseli, milloin voisin aloittaa. Päätin tarttua tarjoukseen, mutta aivan siltä istumalta vaihdos ei käynyt, sillä halusin hoitaa jo sovitut työt asiakkaideni kanssa loppuun, Leskinen muistelee.

Reissutöistä tehtaalle

Jari Leskinen ei ole harkinnut paluuta yrittäjäksi. Perheelliselle miehelle työ Parmacon tehtaalla Leppävirralla on sopinut hyvin.
– Asun Vehmersalmella, ja työmatkaa kertyy noin 40 kilometriä suuntaansa. Se on kuitenkin pientä siihen verrattuna, että yrittäjänä myyntityö piti minua reissun päällä käytännössä koko ajan, Leskinen kertoo.

Leskinen pitää työssään erityisesti sen monipuolisuudesta.

– Se, että toimitamme rakennukset mahdollisimman loppuun asti viimeisteltynä, tarkoittaa monipuolisia tehtäviä. Välillä työpäivät kuluvat esimerkiksi seinänteossa, mutta pääsääntöisesti työskentelen viimeistelypuolella. Siellä hoidamme kalusteet ja varusteet siihen malliin, mitä asiakas odottaa, Leskinen sanoo.

Työtä Leppävirran tehtaalla tehdään kahdessa vuorossa ja kaikkiaan paikkakunnalla työskentelee noin 80 parmacolaista.

– Monipuolisen työnkuvan lisäksi myös työkaverit tuovat vaihtelua. Useimmiten työskentelemme työpareissa, mutta osa viimeistelyhommista tehdään itsenäisesti.

Pieni vaihtuvuus kertoo hyvää

Parmacoa Leskinen kuvaa reiluksi työnantajaksi.

– Työntekijänä sitä kokee, että työnantaja arvostaa meitä työntekijöitä. Työssä viihtymiseen satsataan ja meille on tarjolla monenlaista virikettä. Meillä Leppävirran tehtaalla työilmapiiri on hyvä. Mielestäni on merkille pantavaa, että työntekijöiden vaihtuvuus on tosi pientä – eläköityminen on melkeinpä ainoa lähdön syy, Leskinen pohtii.