Uusi koulurakennus Lempäälän Sääksjärven koululle

Tiedote

Lempäälän Sääksjärven koulun oppilasmäärä on viime vuosina jatkuvasti kasvanut. Koulu saikin pihaansa muutama vuosi sitten tilanahtautta helpottamaan siirtokelpoisen koulurakennuksen, johon osa opetuksesta siirtyi. Tänä syksynä koulu saa jälleen uuden koulurakennuksen. Parmacon suunnittelema, valmistama ja Lempäälän kunnalle vuokraama noin 600 neliön koulurakennus otetaan käyttöön syyskuun alussa. Sääksjärven koulun rehtori Seppo Siitosen mukaan koulu tarvitsee tällä kertaa lisää opetustiloja sekä kasvaneelle oppilasmäärälle että korvaamaan 1930-luvulla rakennettua kivikoulua, jossa on ilmennyt vakavia sisäilmaongelmia. Tiloja on viimeksi käytetty reaaliaineiden opetukseen.

Sääksjärven uudelle koulurakennukselle löytyi paikka koulun päärakennuksen ja koulun vieressä olevan urheilukentän välistä.
– Suuren koulun ympäristössä on tärkeää, että oppilaiden ja henkilökunnan kulkureitit ovat turvallisia. Siksi oli hyvä, että saimme vaikuttaa uudisrakennuksen sijoittamiseen tontille, Seppo Siitonen sanoo. Hän kiittää suunnittelun ja toteutuksen nopeutta. – Lähdimme suunnittelemaan hanketta keväällä, joten se on edennyt todella nopeasti ja sujuvasti niin Lempäälän kunnan kuin Parmaconkin osalta. Saamme tällä vuokraratkaisulla nyt asialliset tilat käyttöömme.

Koulu- ja päiväkotirakennusten vuokraaminen yleistyy

Koulu- ja päiväkotirakennusten vuokraaminen on yleistynyt maassamme.
– Vanhojen koulurakennusten sisäilmaongelmat ja muuttovoittokunnissa lasten määrän joskus vaikeastikin ennakoitava kasvu pistävät kuntapäättäjät pohtimaan kuntatalouden kannalta järkeviä tilaratkaisuja. Käyttötarkoitukseensa suunniteltu vuokrapäiväkoti- tai -koulurakennus tai vaikkapa näiden yhdistelmä on kunnalle riskitön ja kustannustehokas ratkaisu, joka ei lisää kunnan velkaantumista. Se on myös omistamista huomattavasti taloudellisempi vaihtoehto erityisesti silloin, kun tilojen tarve ja käyttötarkoitus muuttuvat ajan myötä, sanoo Parmacon myyntijohtaja Mikko Ruopio.

Lempäälän Sääksjärven uusi koulurakennus on siirtokelpoinen, mutta siitä huolimatta aivan oikea, kaikki pysyvän rakentamisen edellyttämät määräykset täyttävä uudisrakennus. Tilat kiintokalusteineen on suunniteltu nimenomaan Sääksjärven koulun tarpeita varten. Lempäälän kunta on arvioinut koulurakennuksen tarveajaksi viisi vuotta. Kun rakennusta ei enää tarvita, Parmaco siirtää sen pois.

Lisätietoja Parmacon myyntijohtaja Mikko Ruopio, puh. 0400 392 977.