Vapaalan päiväkodilta kuuluu riemunkiljahduksia

Blogi

Vantaalla, Vapaalan päiväkodin pihalta on kuulunut riemunkiljahduksia elokuun alusta alkaen. Uusi päiväkoti on otettu innolla vastaan ja niin päiväkodin henkilökunta kuin lapsetkin ovat nauttineet kuukauden päivät uusista sisä- ja ulkotiloista.

Vapaalan uusi 1500 m2 päiväkoti rakennettiin vastaamaan Myyrmäen suuralueen varhaiskasvatusikäisten lasten määrän kasvuun. Kaupunki vuokraa uuden päiväkodin vähintään kesään 2032 asti.

Päiväkoti suunniteltiin yhteistyössä käyttäjien tarpeet sekä turvallisuus huomioiden. Henkilökunnan yksi toiveista oli, että turvallinen liikkuminen ympäristössä toteutuisi parhaalla mahdollisella tavalla. Tähän toiveeseen vastattiin toteuttamalla muun muassa jokaiselle kotialueelle omat sisäänkäynnit ja kaikille käyttäjille yhteiset tilat rakennuksen keskiöön. Molemmissa kerroksissa on puolestaan selkeä keskikäytävä, joka takaa lyhyet yhteydet toimintojen välillä ja tuo samalla jokaiselle kotialueelle oman rauhan. Avarien ikkunoiden sekä tilasuunnittelun ansiosta, jokaiselta kotialueelta on suora näköyhteys pihalle, joka helpottaa valvontaa ja lisää näin pienten käyttäjien turvallisuutta päiväkodin alueella. Lisäksi luonto sekä metsäretkipaikat ovat sopivan lähellä, jolloin kulku luonnon äärelle on mahdollisimman sujuvaa.

Henkilökunta on ollut tyytyväinen hyvään akustiikkaan sekä rakennuksen valoisuuteen, avarien ikkunoiden ansiosta. Lisäksi tilojen joustavuutta sekä muunneltavia ratkaisuja on kiitelty, esimerkiksi yhteiset lepotilat saadaan tarvittaessa eroteltua taiteovilla muuhun käyttöön.

Vapaalan uusi päiväkoti kuuluu Hämevaara-Vapaalan toimintayksikköön, jossa pilotoidaan rinnakkaisjohtamisen mallia. Päiväkodilla on kaksi johtajaa; toinen vastaa pedagogiikasta ja toinen henkilöstöstä sekä taloudesta. Päiväkoti tarjoaa työntekijöilleen monenlaisia työskentely-ympäristöjä, erilaisia henkilöstörakenteita ja lapsiryhmiä vauvasta-eskariin, aina 140 lapselle.

Energiatehokkuus on tätä päivää

Julkisella sektorilla ollaan nykyisin hyvin tarkkoja energiatehokkuuden suhteen. Teollisesti rakennetut teräsmoduulit ovat rakenteeltaan erittäin tiiviitä, jonka ansiosta rakennusten lämmittämiseen kuluu normaalia vähemmän energiaa. Vantaan kaupungin linjausten mukaisesti uusien tilojen tulee olla turvalliset sekä terveelliset. Kaupunki on menossa kohti Green Deal-tavoitteita ja vähäpäästöinen rakentaminen, kuten energiatehokkuus, on yksi huomispäivän avainsanoista.

 

Lue lisää Vapaalan päiväkodista