Rakennuksen hiilijalanjälki?

VTT:n tutkimus: Vuokrattavan koulun käytön aikainen hiilijalanjälki on jopa 50 % pienempi kuin paikalla rakennetun

Lainattava vs. paikalla rakennettu koulu

  • Tutkimuksen tekijä Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy​, Sirje Vares
  • Tutkimuksessa verrattiin tehdasvalmisteisen, siirrettävän koulurakennuksen elinkaaren aikaista hiilijalanjälkeä paikalla rakennettuun koulurakennukseen
  • Rakennusten koko 600 kem²
  • Lämmitysmuoto kaukolämpö; E-luku 103
  • Tarkastelujakso 40 vuotta
    • Siirrettävä rakennus: 4 eri sijoituspaikkaa siirtoineen
    • Paikalla rakennettu rakennus: 1 sijoituspaikka

Koko elinkaaren aikainen hiilijalanjälki jopa 75 % paikalla rakennettua pienempi ja käytön aikainen yhdessä lokaatiossa lämmitystavasta riippuen jopa 50 % pienempi.

Lue lisää tiedotteestamme.

Rakennamme dynaamisia ja energiatehokkaita rakennuksia.

Puutumme osaltamme ympäristövaikutuksiin minimoimalla päästöt.

Panostamme henkilöstömme työturvallisuuteen ja hyvinvointiin.

Vastuullisuus

Teemme jatkuvaa työtä kehittääksemme tuotannostamme vastuullisempaa. Panostamme arjessa säännölliseen tuotekehitykseen sekä materiaalien vastuullisempiin valintoihin.

Jokainen rakennuksemme on suunniteltu ja toteutettu ammattitaidolla, laadusta tinkimättä.
Rakennamme laadukkaita, ympäristöystävällisiä ja energiatehokkaita rakennuksia kuten sote-keskuksia, sairaalarakennuksia, päiväkoteja ja kouluja, jotka on tehty kestämään yli 100 vuotta.

Nopean rakennustekniikkamme ansiosta on mahdollista rakentaa uusi pysyvä rakennus, jolloin vältytään kokonaan väistötiloilta.

Kiertotalouden merkitys

Olemme ekologisesti vastuullinen rakentaja. FIXCEL®️-teräskennosta valmistettujen moduuliemme parhaita etuja ovat runkomateriaalin keveys, lujuus ja tiiveys. Tiiviin rakenteen ansiosta rakennusten lämmittämiseen kuluu normaalia vähemmän energiaa. Panostamme kierrätettäviin, tarkoin valittuihin ja laadukkaisiin rakennusmateriaaleihin.

Rakennuksemme pystytään hyödyntämään uudelleen, sillä ne ovat muuntojoustavia ja siirtokelpoisia. Tarvittaessa muokkaamme rakennuksia asiakkaiden tarpeiden mukaan, joko lisäämällä tai poistamalla moduuleita.

Hiilineutraalimpi tulevaisuus

Teemme jatkuvaa kehitystyötä CO2-kuorman vähentämisen eteen. Vuodesta 2020 alkaen olemme nollanneet yhteistyössä L&T:n kanssa jätehuoltomme CO2-kuorman täysin. Teollinen tuotantomme ja rakennustekniikkamme ovat optimoituja materiaalihukan minimoimiseksi.

Rakennuksen käytön aikana pienennämme hiilijalanjälkeä energiatehokkuuden lisäksi mm. muunneltavuudella ja pitkäikäisten rakennusmateriaalien käytöllä. Elinkaaren lopussa alennamme ilmastokuormaa materiaalien ja rakennusosien uudelleenkäytöllä sekä kierrätyksellä.

Vastuullinen työyhteisö

Henkilöstö on meille arvokas pääoma, siksi meillä panostetaan henkilöstön työturvallisuuteen, hyvinvointiin sekä työtapojen kehittämistyöhön. Uskomme, että asiakkaidemme tavoitteet saavutetaan yhdessä työskentelemällä sekä yksilöä kunnioittamalla.

Työskentelemme yhteistyökumppaneidemme ja sidosryhmiemme kanssa vastuullisemman rakentamisen eteen. Teemme yhteistyössä vastuullisempia materiaalivalintoja panostamalla kierrätettäviin, tarkoin valittuihin ja laadukkaisiin rakennusmateriaaleihin.